ialovenionline
drum spre gradinita s. ulmu 1

Ulmu: O locuitoare scrie despre starea proasta a drumului ce duce spre grădiniță. Ce spune primarul

10 mai 2023
1042 vizualizări

Părinții care își duc copiii la grădinița din satul Ulmu sunt nevoiți să meargă prin noroi pe timp de iarnă sau atunci când ploua. Despre asta scrie o locuitoare a satului Ulmu, care a publicat câteva secvențe video cu starea drumului ce duce spre intrările în grădiniță. De cealaltă parte, primarul spune că drumul despre care vorbește femeia duce spre o intrare secundară în grădiniță și că aceasta urmează a fi strămutată. Acesta mai spune că anul trecut s-a investit in intrarea principală în grădiniță, fiind renovată cu pavaj.

„Avem festivaluri în satul Ulmu, se termoizolează Primăria, dar cu accesul în grădinița satului cum rămâne? La cine să ne adresăm căci micuții, zi de zi, iarna și pe timp de ploaie merg în noroi până la genunchi și sărmanele mame sunt nevoite să le spele ciuboțelele în apa rece din căldări. Aceasta situație nu este de o zi sau două, ea persistă de ceva ani și nu se ia nici o măsura. Poate se autosesizează cineva??? Sunt sute de copii ce frecventează grădinița, cadre didactice. Cât mai putem tolera așa o atitudine față de copiii noștri?”, scrie o locuitoare a satului Ulmu, pe grupul de Facebook al comunității.

Contactat de reporterul IaloveniOnline, primarul satului, Veaceslav Druceanu, spune că înțelege nemulțumirea doamnei care a făcut postarea, însă spune ca in ultimii ani s-a investit mult in gradinita, și nu se pot face toate odată. Acesta spune ca pana acum s-au efectuat lucrări de gazificare, iar acum toți sunt in așteptarea Apeductului, de aceea, nu pot fi făcute lucrări de reparație a drumurilor. Primarul mai subliniază că grădinița are o intrare principală, proaspăt renovată.

„La grădiniță s-au investit aproape 9 milioane de lei, în ultimii 6 ani. Are cazangerie, s-au făcut pavilioanele, s-a făcut reparație la bucătărie, în grupe, a rămas doar cabinetele medicale. Anul trecut noi am reabilitat principala cale de acces în grădiniță. Am ales să reparăm calea principală pentru că pe acolo se aduceau produsele alimentare. Până atunci angajații aduceau cu mâinile produsele alimentare. S-a făcut pavaj, s-a făcut frumos.

Eu înțeleg că părinții aleg și cealaltă cale de acces, pe care o arată doamna, pentru că e mai scurtă. Noi vedem toate lucrurile, dar nu ne ajung resurse financiare pentru toate. Anul ăsta am alocat toți banii la gazificare. Un alt detaliu este apeductul. Asta este principala noastră problemă. Pe acolo vor fi efectuate săpături, trebuie să așteptăm apeductul, nu se poate acum de făcut drumul”, explică Veaceslav Druceanu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările