ialovenionline
681971

Ultimul clopoțel a răsunat astăzi în toate instituțiile de învățământ din țară

30 mai 2023
321 vizualizări

Astăzi, 30 mai, a fost ultima zi a anului școlar 2022-2023. În toate instituțiile de învățământ din țară a răsunat ultimul clopoțel, marcând sfârșitul anului școlar și începutul vacanței mari.  În acest an, autoritățile au luat decizia de finalizare a anului școlar pe 30 mai, cu o zi mai înainte, decât de obicei, în contextul pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie.

 Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a adresat un mesaj de felicitare copiilor. „Dragi elevi, anul școlar a luat sfârșit și cu această ocazie vă felicit pentru toate cunoștințele și realizările, pe care le-ați obținut împreună cu colegii și profesorii voștri. Sunt convins că tot ce ați învățat în acest an înseamnă mult pentru formarea voastră umană, intelectuală și vă motivează să deveniți cetățeni responsabili ai Republicii Moldova, cu respect față de sine și de ceilalți, în consonanță cu valorile general umane.
Vă doresc tuturor să aveți o vacanță bogată în evenimente frumoase, interesante și memorabile, să reușiți să vă odihniți, să petreceți mai mult timp în aer liber, să acumulați suficientă energie pentru următorul an de studii”, a declarat ministrul.
Ministrul a urat succese la examene și a mulțumit profesorilor și părinților pentru efortul depus în cursul anului școlar.

În raionul Ialoveni peste 10 mii de elevi au finalizat anul de studii 2022-2023. Șeful Direcției Educație, Ion Scutaru susține că: „Noi avem 10.363 de elevi  încadrați în învățământul general pe tot raionul, dintre care avem 351 de absolvenți, ce urmează să susțină examenele de Bacalaureat iar aproximativ 1. 000 de absolvenți ai claselor a IX ”, precizează Ion Scutaru.

Pe teritoriul raionului sunt 33 de instituții de învățământ general.
Pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a vor urma examenele de absolvire a gimnaziului și liceului.

Amintim că 18 tineri din raionul Ialoveni au obținut premii în cadrul Olimpiadelor Republicane, desfășurate în acest an.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările