ialovenionline
Sursă foto: https://www.facebook.com/dse.mdSursă foto: https://www.facebook.com/dse.md

Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență la Ialoveni

23 octombrie 2023
482 vizualizări

O aeronavă de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, a aterizat forțat ieri, 22 octombrie, pe aerodromul din preajma localității Horești, din cauza unei defecțiuni a anvelopei din partea dreaptă. La fața locului au intervenit serviciile de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați pentru a asigura paza antiincendiară în urma aterizării forțate a unei aeronave. 

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.10. Potrivit primelor informații o aeronavă de mici dimensiuni cu două persoane la bord s-a defectat în timpul zborului, solicitând aterizare forțată la sol. La fața locului au fost îndreptate serviciile de urgență pentru asigurarea securității.
La destinație au fost trimise 5 echipaje de salvatori și pompieri, care au asigurat paza antiincendiară a aparatului de zbor în timpul aterizării forțate a acestuia. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Potrivit primelor cercetări, aterizarea forțată a fost necesară în urma unei defecțiuni a anvelopei din partea dreaptă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite”, notează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

395227929 709907097842011 3553042182119970746 n 1

Anterior, în 2021 a mai avut loc un incident similar în care un avion a aterizat forțat într-un lan de grâu din raionul Ialoveni, din cauza supraîncălzirii motorului, care s-a oprit brusc în timpul zborului la o înălțime de aproximativ 400 de metri.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările