ialovenionline
проект 1

Un bărbat din Ialoveni anunțat în căutare internațională, reținut și predat polițiștilor

15 mai 2023
560 vizualizări

Un bărbat de 29 de ani, din localitatea Țîpala, raionul Ialoveni, anunțat în anul 2019 în căutare internațională pe canalele Interpol a fost reținut în Ucraina.  Bărbatul a fost anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Ialoveni, fiind învinuit de comiterea unui omor intenționat și a unei tâlhării.

Potrivit Poliției Republicii Moldova: „Acesta în anul 2016, fiind în stare de ebrietate, cu o deosebită cruzime, aflându-se în stradă i-a aplicat mai multe lovituri unui  bărbat de 50 ani, apoi a luat mai multe bunuri aflate asupra acestuia, după care a plecat într-o direcție necunoscută.  În urma traumelor primite victima a decedat la fața locului. Suspectul a fost condamnat la 15 ani privațiune de libertate”, notează instituția.

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cei  din  Ucraina  și cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP bărbatul a fost reținut în Ucraina și extrădat în Republica Moldova.

Suspectul a fost extrădat pe cale terestră și predat polițiștilor de la Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările