ialovenionline
atentie escroci la telefon 88509 1

Un bătrân din Ialoveni a căzut în plasa escrocilor cu „ruda implicată în accident”

26 februarie 2024
1179 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 81 de ani din orașul Ialoveni a devenit victima escrocilor care operează cu „ruda implicată în accident”. Doi tineri implicați în schema de escrocherie, care aveau rolul de a ridica banii de la victimă, au fost reținute pentru 72 de ore.

Bărbatul de 81 de ani a fost apelat la telefonul fix de două ori de o femeie. Prima dată aceasta s-a prezentat ca fiica bărbatului și, plângând, i-a zis că a fost implicată într-un accident rutier.

După ce a înțeles că bărbatul chiar are o fiică, femeia a revenit ulterior cu un apel și s-a dat drept angajată a organelor de drept, solicitând 180 de mii de lei pentru a restitui o pretinsă pagubă a părții vătămate, iar fiica să fie eliberată.  

Bărbatul a transmis o sumă de zeci de mii de lei celor doi suspecți, care aveau rolul de curieri. După ce bătrânul și-a dat seama că a fost înșelat a sesizat Inspectoratul de poliție Ialoveni.

În urma acțiunilor întreprinse, cei doi curieri, cu vârste de 21 și 23 de ani, din municipiul Chișinău, au fost identificați și reținuți. 

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni, sub conducerea Procuraturii raionale Ialoveni.

Polițiștii și procurorii continuă investigațiile pentru identificarea și reținerea tuturor persoanelor implicate în schemă.

Amintim că escrocheria cu „ruda implicată în accident” a apărut de luni bune în Republica Moldova și a făcut zeci de victime până acum. Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor, atunci când sunt sunați și li se cere bani.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările