ialovenionline
accident baltati 2021

Un biciclist a murit, iar altul a ajuns la spital în urma unui accident rutier

22 iunie 2021
742 vizualizări

Un biciclist de 15 ani a decedat, iar unul a ajuns la spital în urma unui accident rutier. Totul s-a întâmplat aseară în jurul orei 21:50, la intrare în localitatea Bălțați, comuna Țipala, raionul Ialoveni.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un automobil de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un bărbat de 65 de ani, domiciliat în raionul Ialoveni, în timpul deplasării pe drumul local din direcția Bălțați spre localitatea Țîpala, în curbă, pe stânga, drum în pantă, a tamponat doi bicicliști care se deplasau din direcția opusă.

În urma impactului, biciclistul, un minor în vârstă de 15 ani, domiciliat în localitatea Bălțați, a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței. Iar un alt biciclist cu aceeași vârstă, din aceeași localitate, dar și pasagerul din automobil, un bărbat în vârstă de 44 de ani, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.
Șoferul, deținea permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul „Drager” s-a înregistrat o concentrație de 0,00 mg/l în aerul expirat.

În acest context Inspectoratul General al Poliției, vine cu recomandari pentru bicicliști:

  • în condiții de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă reflectorizantă;
  • nu traversați carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni;
  • la schimbarea direcției de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, asigurați-vă că ceilalți participanți la trafic au înțeles intenția Dvstră.
  • Purtați echipamente de protecție cu elemente reflectorizante.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările