ialovenionline

Guvernare locală

strada Liviu Rebreanu dezastru scaledStrada Liviu Rebreanu din regiunea centru a orașului Ialoveni - una din cele mai cârpite străzi // Foto: Veaceslav Aftene

Un buget de peste 14 milioane de lei este planificat pentru asfaltarea drumurilor în 2022 în orașul Ialoveni. Vezi lista străzilor:

30 decembrie 2021
782 vizualizări

În anul 2022 în orașul Ialoveni va continua reparația capitală și asfaltarea străzilor și drumurilor. Conform bugetului aprobat la ultima ședință din anul 2021 a Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 decembrie, suma planificată pentru aceste lucrări este din nou – una record. Peste 14 milioane de lei au fost alocați pentru aceste cheltuieli.

reparatia drumurilor

Comparativ cu anul 2021, suma planificată atunci fusese de peste 6 milioane, dar ulterior a crescut la peste 8 milioane de lei.

Creșterea semnificativă a bugetului pentru reparația drumurilor în orașul Ialoveni se datorează și unor modificări în legislație operate în ultimul an de către Parlamentul Republicii Moldova. Banii din taxele pentru drumuri plătite de către automobiliști vin acum direct în bugetul orașului Ialoveni.

În bugetul orașului Ialoveni vor fi transferați din aceste taxe peste 4 milioane de lei.

Conform documentului cu lista străzilor planificate pentru reparație, obținut de la Primăria Ialoveni, cele mai multe drumuri urmează să fie asfaltate în sectorul Albeni, urmat de Bozu-Huțuleuca și regiunea Centru a orașului. În sectorul Moldova vor fi reparate două porțiuni de străzi, iar în sectorul Livada va fi finisată asfaltarea străzii Brașov, pe ultima porțiune rămasă nereparată.

De asemenea este planificată reparația unor curți de blocuri din strada D. Sihastru.

Sectorul Albeni

 1. Str. Crîngului
 2. Str. Tricolorului
 3. Str. Voluntarilor
 4. Str. Florilor
 5. Str. Codru
 6. Str. Valea Trandafirilor

Sectoarele Huțuleuca Bozu

 1. Str. 8 Martie
 2. Str-la Viilor
 3. Str. V. Alexandri
 4. Str. Putna
 5. Str. M. Viteazu—stadion Bozu

Regiunea Centru a orașului Ialoveni

 1. Str. D. Sihastru
 2. Str. L. Rebreanu
 3. Str-la G. Vieru
 4. Str. M. Frunză

Sectorul Moldova:

 1. Str. Miorița
 2. s. Moldova-31 august-Cristea

Sectorul Livada

 1. Str. Brașov 93- 105

Curți de blocuri planificate pentru reparație și asfaltare în anul 2022

 • Curtea Bloc D. Sihastru 2,4,6
13 milioane lei drumuri

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările