ialovenionline

Guvernare locală

complex costesti 04 2021foto: aprilie 2021

VIDEO// Un complex turistic sportiv se află în construcție de 4 ani la Costești

30 aprilie 2021
784 vizualizări

Un complex turistic sportiv se află în construcție în satul Costești. Contractul de finanțare a fost semnat încă în 2017, între Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), primăria satului Costești, în calitate de aplicant și Consiliul raional Ialoveni, partener în cadrul proiectului.

Suma totală a proiectului – 32,4 milioane lei, dintre care din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR) – 22,5 milioane lei, iar contribuția locală – 9,9 milioane lei. Suma lucrărilor contractate până în acest moment este de 20,4 milioane lei, dintre care 19 milioane din FNDR și 1,38 milioane alocate de autoritatea publică locală. Pentru anul curent din FNDR au fost alocați 3,4 milioane lei.

Potrivit ADR Centru, implementarea proiectului întârzie din cauza resurselor financiare insuficiente alocate anual din FNDR și incapacitatea primăriei Costești de a cofinanța proiectul.

După finisarea tuturor lucrărilor, Federația Moldovenească de Fotbal va dona gazon artificial și 1500 de scaune, în valoare de 2,2 milioane lei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările