ialovenionline
alexandru catanSursa: Consiliul raional Căușeni/Facebook

Un fost președinte de raion, numit în funcția de director interimar al combinatului „Mileștii Mici”

1 august 2023
620 vizualizări

Un fost președinte al raionului Căușeni și candidat de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, care s-a retras din cursa pentru alegerile din 2021, a fost numit în funcția de director interimar al Î.S. Combinatul de vinuri de calitate „Mileștii Mici”. Este vorba despre Alexandru Catan, care a fost prezentat marți, 1 august, echipei întreprinderii de stat de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari.

Solicitat de Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al APP Ghenadie Vasilache a menționat că Catan a fost numit în funcție până când va fi organizat un concurs public.

Schimbarea a avut loc după ce fostul director Viorel Garaz a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în luna februarie.

Interimatul funcției de conducere a fost asigurat în ultimele luni de Vitalie Boghiu, menționează APP.

„Ne mândrim cu faptul că Mileștii Mici este un brand puternic, având recunoaștere internațională pentru produsele de calitate și ospitalitatea de care dați dovadă în raport cu turiștii ce vă trec pragul. Dar este încă loc de dezvoltare, de restructurare și de modernizare a combinatului”, a spus Roman Cojuhari.

La rândul său, potrivit APP, noul director a dat asigurări că va depune „toate eforturile necesare pentru a realiza sarcinile care se impun”.

„Vin din domeniul vitivinicol, cunosc bine această ramură și consider că am toate abilitățile pentru a produce schimbările așteptate. Bineînțeles, vom menține accentul pe calitate, pentru că asta înseamnă management eficient, vânzări, venit, dezvoltare și salarii decente. Sunt sigur că, lucrând cot la cot, le vom face pe toate”, a subliniat Alexandru Catan.

Alexandru Catan a ocupat din noiembrie 2022 funcția de președinte al raionului Căușeni, iar anterior a fost membru al Consiliului raional Căușeni. Acesta este și președintele organizației teritoriale a PAS din Căușeni.

Î.S. CVC „Mileștii Mici” dispune de o colecție de vinuri, care a marcat faima și prestigiul întreprinderii pe piața internă și pe arena internațională a vinurilor. În august 2005, „Colecția de Aur” Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 1.5 milioane de butelii de vin se păstrează în colecție, vinurile comercializându-se atât în țară, cât și peste hotare. Produsele „Mileștii Mici” sunt exportate în majoritatea statelor din UE, dar și în China, Coreea de Sud, Canada etc.

ZdG a scris anterior că Alexandru Catan, candidatul nr. 45 de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, a anunțat că se retrage din cursa electorală, din motiv că „presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas” încearcă să ponegrească imaginea sa și a „Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală”.

„Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu. În acea perioadă, mulți antreprenori care nu erau de acord să dea mită slugilor lui Plahotniuc erau persecutaţi, intimidaţi, ameninţaţi cu închisoarea și controale abuzive. Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală. Și asta chiar dacă acel dosar, deoarece era cusut cu ață albă, în scurt timp a fost închis. Presa lui Dodon şi Plahotniuc a scris și alte prostii despre mine. Eu nu le voi voi oferi această satisfacție şi nu le voi comenta”, a spus atunci Catan într-o postare pe Facebook.

Sursa: www.zdg.md


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările