ialovenionline
proiect moldo slovac ialoveni 2021Foto: adrcentru.md

Un proiect moldo-slovac de asigurare cu apă potabilă a demarat la Ialoveni

5 martie 2021
857 vizualizări

Proiectul „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei” este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru și prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni cu o lungime de 1035 m. Totodată, un grup de activități va fi axat pe colaborarea cu cetățenii pentru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Lucrările prevăzute în proiect sunt executate de ,,Prosperus-Cons” SRL și este preconizat de a fi finalizate în martie 2021, cu un cost de 3.023.104,04 Lei. Proiectul este susținut financiar de Asistența de Dezvoltare Oficială (ODA) din Slovacia cu 199.950 EUR, Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia cu 20.000 EUR, contribuția S.A. „Apă Canal” de 1.600.000 Lei și 1.200.000 Lei din bugetul orașului Ialoveni.

În prezent, în orașul Ialoveni, conexiunea la sistemul de apă potabilă este asigurată pentru 93% din populație și este nefinalizată din cauza lipsei proiectelor de infrastructură necesare. Acest proiect va face posibilă asigurarea unei conexiuni la apa potabilă pentru toți cei circa 18.500 de locuitori ai orașului și în același timp, conectarea la sistemul centralizat a 5000 de persoane (aproximativ 700 de gospodării).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările