ialovenionline
primul din Ialoveni

Un tânăr orginar din Ialoveni – primul moldovean care a votat astăzi la alegerile prezidențiale

15 noiembrie 2020
692 vizualizări

Primul moldovean  care a votat astăzi, 15 noiembrie 2020, la secția de votare care se deschide prima pe glob, din Tokio, este un ialovenean, Mircea Eni. La celălalt capăt al lumii, în SUA , sora parcurge mii de km pentru a vota.

Screenshot 2

Mircea Eni s-a născut în orașul Ialoveni și a studiat la liceul „Petre Ștefănucă”. În 2008, după absolvirea liceului a plecat la studii în SUA.  A studiat arhitectura la Universitatea Harvard, iar în prezent activează în Japonia în cadrul unei renumite companii nipone de arhitectură și design.

Secția de votare de la Tokio, capitala Japoniei, este prima care și-a deschis ușile pentru alegători. „Invităm membrii comunității cetățenilor Republicii Moldova stabiliți în Japonia să participe la votare. Secția la sediul ambasadei urmează să activeze până la ora 21:00”, se arată în mesajul publicat de misiunea diplomatică”


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările