ialovenionline

Guvernare locală

2 ha e cadastru plan larg 2

Un teren de 2 hectare dat în arendă pentru un parc fotovoltaic privat

11 iunie 2021
613 vizualizări

Pentru un termen de 30 de ani a fost dat în arendă un teren amplasat în extravilanul or. Ialoveni, cu nr. cadastral 5501308.1129, suprafaţa 1,9995 ha

Preţ inițial pentru arendă fusese fixat la 1 mie 614,73 lei, dar a fost licitat și dar în arendă cu preţ final 10 000 lei anual.

Arendaș al terenului a devenit compania SRL „Mirasol”, care a fost singurul participant la licitația publică cu  din 21 mai 2021(cu doar o săptămână înainte de ședință Consiliului) privind arenda bunului imobil.

De semnarea contractului de arendă a terenului agricol, pentru un termen 30 ani, a fost desemnat Radu Chilaru, viceprimarul oraşului Ialoveni.

În cadrul ședințelor de comisii, primarul a solicitat să fie exclus din punctul 3 al deciziei Controlul privind executarea prezentei decizii se pune în sarcina dlui Sergiu Armașu, Primar al orașului Ialoveni.”, iar în locul lui să fie desemnat responsabil de control tot viceprimarul Radu Chilaru.

Proiectul de Decizie nr. 02/09/02 Cu privire la aprobarea rezultatelor licitațiilor publice cu strigare a fost votat PRO de 17 consilieri; împotrivă – 0 și abţinuţi –3.

Agentul economic a solicitat arenda terenului pentru amplasarea unui parc fotovoltaic privat.

aprobare licitatie arenda 2 ha Mirasol

În nota informativă atașată la proiectul de decizie este specificat că scoaterea la licitație se face ca urmare a adresării unui cetățean pentru luarea în arendă a 2 ha de teren pentru amplasarea unui parc fotovoltaic.

NOTA INFORMATIVĂ la decizia cu nr. 01/08 din 26 februarie 2021, „Cu privire la scoaterea la licitația publică pentru arendă”, prezentată consilierilor la ședința din 26 februarie 2021.

nota informativa licitare 2 ha


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările