ialovenionline
273893363 309386601215923 1489011275115254618 n

Un teren de joacă de peste 2 milioane de lei va fi construit anul acesta în Ialoveni

15 februarie 2022
565 vizualizări

Un teren de joacă va fi construit până la sfârșitul anului în sectorul 16 (Baza Transport Auto) din Ialoveni. Costurile vor depăși 2 milioane de lei iar  banii provin din bugetul local.  Ba mai mult, primarul orașului urmează să facă o solicitare la Federația de Fotbal pentru a obține și un teren de minifotbal.

Proiectul de construcție a terenului vine ca răspuns la multiplele solicitări din partea cetățenilor iar locația a fost stabilită conform opiniei majorității locatarilor din regiune.

Contactat de Ialovenionline, primarul orașului Sergiu Armașu susține că lucrările au început încă de anul trecut când au fost procurarte tuburile pentru scurgerea apelor fluviale. „Acum sunt instalate ultimile tuburi pentru scurgere. Vom aduce pământ ca să îndreptăm terenul apoi urmează o pauză până se așază pământul. Vom continua cu instalarea terenului de joacă. Ne dorim ca terenul să fie îngrădit ca copiii să nu aibă acces la stradă și să reparăm și trotuarul ca să fie făcut până la capăt”, susține primarul.

De asemenea, acesta își dorește să obțină un teren de minifotbal tot în această locație. Un demers în acest sens urmează a fi depus în curând la Federația de Fotbal iar dacă va obține finanațare lucrările vor continua și anul viitor.

Întrebat despre costurile terenului, acesta nu a putut să ne ofere o cifră exactă motivând creșterea prețurilor. „Precedentul teren ne-a costat peste 2 milioane, acum ne așteptăm la costuri mai mari, poate 3 sau chiar 4 milioane, nu pot să vă spun exact,  pentru că s-au majorat serviciile, s-a majorat benzina, gazul, electricitatea și asta ne afectează nemijlocit”, a declarat Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni.

Deocamdată, construcția terenului este realizată doar din bani publici, fără alte contribuții.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările