ialovenionline
Screenshot 2023 07 06 at 15.49.42

Un teren din Horești va fi vândut unui agent economic, prin negociere directă. Ce sumă va încasa Primăria

6 iulie 2023
513 vizualizări

Un teren cu o suprafață de 0,949 ha va fi vândut, prin licitație directă, SRL-ului BECAS-AVIA. Administratoarea companiei a depus o cerere în acest sens, solicitând procurarea terenului în scopul „facilitării procesului de consolidare a terenului agricol. Potrivit primarului de Horești, Petru Cigoreanu, autoritatea publică locală s-a consultat cu Cancelaria de Stat înainte de a lua această decizie și a primit o avizare pozitivă.

În decizia consiliului se menționează că este vorba despre „un drum netranspus în natură” și că agentul economic deține în proprietate trei terenuri adiacente acestui „drum”. La solicitarea reporterului IaloveniOnline, primarul localității, Petru Cigoreanu, a explicat că este vorba despre un teren de acces la terenurile Aerodromului Horești, pe care agentul economic le deține în proprietate.

”Am făcut evaluarea terenului, compania care a evaluat a dat o sumă de 20 și ceva de mii. Comisia funciară a hotărât să ridice până la 30 de mii, iar consilierii au aprobat”, ne spune primarul.

Întrebat dacă consideră tranzacția drept una avantajoasă pentru Primărie, Petru Cigoreanu spune: „Totuși, este un agent economic de pe teritoriul nostru. Nu toate localitățile au un aerodrom. Ne mândrim și cu acest moment. Mai mult, ei au acolo și o școală de piloți. Plus că e vorba de un teren de acces pe terenuri pe care ei deja le dețin. Dacă ar câștiga altcineva, atunci agentul economic rămâne fără acces la terenurile lui. Am avut cazuri similare în care am anunțat licitație publică și unii au participat intenționat la licitație, spunând direct că dacă li se dă o sumă anumită, ei se retrag din licitație. Adică unii vor să facă bani pe asta. Un alt factor este că suma de 30.000 de lei la care se va vinde terenul este mai mare decât prețul normativ al acestui teren”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările