ialovenionline
igor ciofu impuscat aeroport chisinau moldova 843947

Una din victimele atacului armat de pe Aeroportul Chișinău este din Nimoreni, Ialoveni

1 iulie 2023
598 vizualizări

Una din victimele atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău este originar din raionul Ialoveni, Satul Nimoreni. Este vorba despre un angajat din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Informația a fost confirmată pentru IaloveniOnline de primarul satului Nimoreni, Andrei Covali.

Ieri, 30 iunie, un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de a intra în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona de tranzit, pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră – Serghei Muntean, și un angajat din securitatea aeroportuară – Igor Ciofu. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor.

Atacatorul a fost prins și se află în stare gravă în spital.

Inspector de securitate, Ciofu Igor, avea doar 40 de ani, un tată iubitor a 3 copii. Activa în serviciul securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul SPPS, se spune într-un mesaj al Aeroportului.

„Igor Ciofu este băștinaș din Nimoreni, s-a născut și a locuit aici toată viața. A lucrat în paza prim-ministrului. Acum, ultima perioada, fiind la pensie, muncea în securitate la aeroport. Familie cu 3 copii de 17, 14 și 6 anișori. O familie de gospodari. Tatăl lui a fost polițist toată viața, a decedat acum recent, iar mama a fost profesoară toată viața”, a spus primarul de Nimoreni, Andrei Covali.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările