ialovenionline
casa de cultura ialoveni alegeri 2020

Unde puteți vota în raionul Ialoveni pentru Parlamentul României

2 decembrie 2020
907 vizualizări

Două secții de votare vor fi deschise în raionul Ialoveni pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României, în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.

O secție de votare cu nr. 466 va fi deschisă în orașul Ialoveni, în clădirea Casei raionale de Cultură, str. Alexandru cel Bun nr. 86.
O altă secție de votare, nr. 471,  va fi deschisă  în satul Bardar, tot în clădirea Casei de Cultură, str. Aurel David 70.

Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 și până la ora 21.00 (ore locale).

În total pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 30 de secții de votare, dintre care 17 în Chișinău și regiunea de centru a țării. În nordul Republicii Moldova vor fi deschise 9 secții de votare, iar în regiunea de sud – 4 secții.

Alegătorii care la ora 21.00 (ora locală) se află în interiorul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot vota până la ora 23.59 (ora locală).

În cazul în care se va constata că la o anumită secție de votare este aglomerație, atunci alegătorii vor fi direcționați spre cea mai apropiată secție de votare.

La organizarea secțiilor de votare s-a ținut cont de următorii factori:

– Rata de participare la scrutinul pentru alegerea Președintelui României de anul trecut;

– Procesul de votare se organizează pe parcursul a două zile (5-6 decembrie 2020), între orele 7.00-21.00;

– Noul val de explozie al pandemiei de COVID-19.

Alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii și deputații circumscripției electorale pentru cetățenii din afara țării. Circumscripția electorală pentru cetățenii români din afara țării este reprezentată de patru deputați și doi senatori.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările