ialovenionline
ro md 2014 2020

Uniunea Europeană finanțează un proiect în domeniul educației în raionul Ialoveni

10 februarie 2021
569 vizualizări

Consiliul raional Ialoveni va implementa un alt proiect transfrontalier întitulat „Lanţ valoric integrat pentru îmbunătăţirea pieţei muncii”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 355.470 Euro, având în calitate de beneficiar lider Consiliul Raional Ialoveni şi parteneri, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” şi Fundaţia EDINFO, ambele din orașul Iaşi.

Obiectivele urmărite sunt cooperarea regională şi transfrontalieră pentru adaptarea curriculei şcolare urmate de elevi şi studenţi, în scopul pregătirii acestora pentru realităţile existente pe piaţa muncii. Implementarea proiectului va influenţa cariera a 250 de elevi şi 100 de studenţi de ambele părţi ale graniţei, cu ajutorul şi implicarea a circa 80 de părinţi şi 30 de cadre didactice. Vor fi organizate traininguri şi workshopuri în cele două state partenere, pentru o mai bună cunoaştere a activităţilor agenţilor economici din zonă şi a necesităţilor acestora legate de piaţa muncii.

Menționăm că din luna iulie 2020, Consiliul raional Ialoveni implementează proiectul transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, care este finanțat în cadrul aceluiași program european.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările