ialovenionline

Guvernare locală

urgenta scaled

„Urgența” din Ialoveni urmează să-și schimbe locația

18 decembrie 2020
1724 vizualizări

Substația de Asistență Medicală de Urgență Ialoveni, care este amplasată deja de mai mulți la primul etaj din blocul C al Spitalului raional Ialoveni urmează să-și „mute casa”.

Informația a fost confirmată și de Nicolae Lozovanu, șef Substație AMU, Ialoveni, care ne-a spus că la moment sunt în desfășurare mai multe proceduri organizatorice, juridice.

Conform informațiile obținute de IaloveniOnline, Urgența din Ialoveni va fi amplasată la primul etaj din clădirea, cunoscută de mulți ialoveneni „clădirea Sanepid” de lângă Consiliul raional și maternitatea Ialoveni. Clădire care aparține la moment Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ASP).

Câteva fotografii cu clădirea și spațiul adiacent, care la moment este în paragină:

nou loc urgenta 2
Intrarea principală în clădire
nou loc urgenta 1
Curtea din spate: glod și mizerie
nou loc urgenta 6
O fostă cazangerie care urmează a fi demolată pentru a face loc unor garaje pentru mașinile de urgență
nou loc urgenta 4
Cazangerie care va fi demolată
nou loc urgenta 8
Clădirea unde va fi urgența din Ialoveni. Privire din curtea interioară
nou loc urgenta 5

De asemenea, la ședința din 3 decembrie 2020, Consiliul raional Ialoveni a aprobat o decizie cu privire la începerea unor proceduri de demolare a fostei cazangerii a spitalului raional Ialoveni.  (vezi video și doc)

Din textul deciziei, dar și cele expuse de consilieri în cadrul ședinței, acolo urmează să fie delimitat un spațiu și amenajate garaje pentru mașinile de urgență.

demolare cazangerie urgenta 1
demolare cazangerie urgenta 2

Despre aceste modificări s-a vorbit și la consultările publice organizate cu reprezentanții medicinii din raion, unde vicepreședintele raionului, Andrei Eremia a a menționat despre acest fapt. (vezi video)

„Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.”


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările