ialovenionline
dreamstime xxl 214178973 scaled 1

Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în centrele de imunizare din raionul Ialoveni

16 iulie 2021
661 vizualizări

În raionul Ialoveni a ajuns vaccinul Janssen/Johnson & Johnson, din lotul de 151.200 de doze livrate Republicii Moldova prin intermediul platformei COVAX.

Potrivit Ministerului Sănătății, dozele de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost distribuite proporțional în toate cele peste 530 de puncte de vaccinare din țară, dintre care 15.000 de doze au fost repartizate pentru localitățile din stânga Nistrului.

În raionul Ialoveni au ajuns 4000 de doze, conform unei dispoziții a Ministerului Sănătății. În continuare, înscrierile la vaccin se pot face doar prin intermediul medicilor de familie.

Screenshot 2021 07 16T133546.682

Lucrătorii medicali din raion au fost instruiți privind  distribuirea, stocarea și administrarea corectă a vaccinului Janssen/Johnson & Johnson. Instruirea s-a desfășurat în cadrul unui atelier online, organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul  Janssen/Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson a fost precalificat pentru utilizare de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și e recomandat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Pe 12 iulie, Republica Moldova a recepționat un lot de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX. De precizat că, în țara noastră, urmează să ajungă un lot total de 518.000 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările