ialovenionline

Guvernare locală

Casa de Cultura Vasieni scaled

Văsieni: Un spațiu din Casa de Cultură va fi scos la licitație, pentru arendă

4 iulie 2023
1946 vizualizări

Un spațiu cu o suprafață de 470 din Casa de Cultură Văsieni va fi scos la licitație publică, în urma unei cereri parvenite din partea unui locuitor al satului, care ar fi interesat să arendeze spațiul, pentru a dezvolta o zona de agrement.

În cadrul ședinței consiliului din data de 27 iunie, primarul localității, Sergiu Candu spune că la primărie a parvenit o cerere de dare în arendă a unui spațiu din Casa de Cultură, pentru a dezvolta o zonă de agrement. 

Sergiu Candu precizează: „După analiză, suprafețele arendate ar fi: holul parțial, ( 60 % din hol rămân în gestiunea primăriei pentru a avea acces liber la sala de concerte), o parte din etajul 1, coridorul tehnic, baia și spațiul de sub scări și la etajul 2 sala mare de dans, o odaie, baia și coridorul. Sumar ar fi 470 m². Se propune o perioadă de concesionare de 10 ani. Concesionarea se va face prin licitație publică, deschisă, cu publicarea în Monitorul Oficial și toți doritorii vor avea dreptul să participe. Suma de pornire a licitației, în conformitate cu Legea bugetului este de 66 de mii 845 lei, lunar  ar fi 5540 de lei. Asta este valoarea de la care o să pornească suma pentru licitație”, explică primarul. 

Unul din consilieri, prezent la ședință s-a interesat de serviciile comunale, cine le va achita. 

În replică, primarul a menționat că „toate serviciile și toate cheltuielile ce țin de energie sau căldură se contabilizează separat. Sistemul deja este conectat, în suma de arendare nu se includ serviciile comunale”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările