ialovenionline
img 6490

Veronica Izman obține încă un mandat la conducerea Grădiniței „Poienița” din Malcoci

18 iulie 2023
1522 vizualizări

Izman Veronica a fost selectată câștigătoarea concursului pentru ocuparea funcției de director al Instituției de Educație Timpurie „Poienița” din satul Malcoci, pentru un termeni de 5 ani. În vârstă de 38 de ani, aceasta se află la al doilea mandat de director al grădiniței, însă activează în cadrul instituției în calitate de educator din anul 2011, din 2013 până în 2016 a activat în calitate de metodist, iar în 2017 a fost aleasă în funcția de director.

De menționat ca numele directoarei numite in funcție a fost radiat din dispoziția publicată in Regiatrul Actelor Locale.

Veronica Izman a deținut locul 1 în cadrul concursului Raional „Pedagogul Anului”, ediția 2017, și a fost selectată Personalitatea anului 2017 în domeniul educației, în cadrul Topului Personalităților, organizat de Consiliul Raional Ialoveni.

img 6491

În anul 2017, Izman Veronica a reușit să atragă un proiect pentru copiii cu nevoi speciale din Malcoci, grădinița „Poienița” fiind una din cele cinci grădinițe selectată la nivel național pentru deschiderea unui centru de educație incluzivă, dotat conform necesităților copiilor. Astfel, cei 10 copii cu nevoi speciale din cadrul grădiniței beneficiază de serviciile unui terapeut, unui logoped și a unui psiholog. 

Întrebată ce a stat la baza deciziei de a candida pentru încă un mandat la conducerea instituției, Veronica Izman spune: „E păcat să las un nucleu format în 5 ani. Îmi pare rău pentru munca depusă, nu as vrea să las colectivul, părinții, copiii. 

Am și foarte multe planuri. Vreau neapărat să termoizolam instituția – e o necesitate stringentă. Mi-am planificat să schimbăm jumătate de acoperiș, pentru că jumătate a fost schimbat în timpul conducerii fostei directoare, sper să reușim.  Foarte mult îmi doresc o parcare pentru părinți, spațiu avem, trebuie sa îl amenajăm doar. Să deschidem o sală de sport și o sală de gimnastică. Am început deja reparația și trebuie să o continuăm. 

Vreau să înverzesc spațiul, să plantăm arbuști, să amenajăm frumos, pentru că e important și acest lucru. Vreau și o reparație capitală a pavilioanelor. Am planuri foarte mari, sper să reușim să facem cât mai multe”.

De asemenea, grădinița „Poienița” din satul Malcoci a fost selectată în cadrul Programului „Satul european Expres”, pentru dotarea și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii. Valoarea proiectului este de 360 de mii de lei. 

358145071 293236143220894 4381482899169077912 n

Grădinița-creșă „Poienița” din satul Malcoci este frecventată de peste 140 de copii. Instituția activează din anul 1990 și are un buget de 5,7 milioane de lei anual. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările