ialovenionline

Guvernare locală

acoperis biserica cuvioasa

VIDEO// 100 de mii de lei alocați pentru reparația acoperișului Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva”

12 iulie 2021
565 vizualizări

La propunerea consilierului orășenesc Ion Cujbă, la ședința Consiliul orășenesc Ialoveni au fost alocați 100 de mii de lei pentru un locaș de cult. Mai exact pentru repația acoperișului Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. Suma de bani însă a fost „mascată” sub o altă denumire – amenajarea teritoriului.

În discuțiile de la Comisia Buget și finanțe a Consiliului orășenesc din 25 mai, consilierii s-au expus clar că această „mascare” este făcută cu scopul de a nu fi notificați de Cancelaria de Stat.

Conform legislației din Republica Moldova, Biserica este separată de Stat și APL-urile n-au dreptul să aloce bani bisericilor.

Video cu discuțiile cum să „mascheze” alocarea banilor pentru o altă destinație la ședința Comisiei Buget din 25 mai 2021:

Alocările anterioare de bani din bugetul orașului către biserici au fost anulate de către Cancelaria de Stat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările