ialovenionline
pietonala ialoveni

VIDEO// Cetățenii solicită crearea unei zone pietonale în fața blocului din strada Alexandru cel Bun 31, or. Ialoveni

28 februarie 2021
521 vizualizări

Semnați petiția: https://www.petitieonline.com/solicit…

Facem un apel public către toate autoritățile locale responsabile de astfel de decizii și solicităm susținerea tuturor locuitorilor din Ialoveni prin semnarea petiției noastre.

Locatarii/membrii Asociației de coproprietari în condominium nr 55/89, solicităm instalarea de limitatoare speciale permanente, fapt care ar spori securitatea pietonilor, în special a copiilor pe porțiunea de drum din fața blocului de pe str. Alexandru cel Bun 31, or. Ialoveni și reamenajarea spațiului respectiv în zonă pietonală.

Timp de 9 luni, din luna martie până în luna decembrie 2020 acest drum a fost închis cu bariere de metal și era foarte bine: copiii noștri erau în siguranță când ieșeam din magazine, mașini parcate nu erau, era posibil de stat la bancă în rând.

După ce bradul de sărbătoare a fost demontat au dispărut și barierele și iarăși a început haosul:   

  • Șoferii parcă își bat joc de pietoni, vin cu mașina in fața magazinului o lasă în mijlocul drumului.
  • Intră/ies, își fac cumpărăturile cu mașinile parcate în ușile magazinelor, urcă și pleacă și de cei din jur nu le pasă, iar când li se fac observații primim și reproșuri agresive.
  • Oamenii care ies din magazine trebuie să stea mereu cu frică din cauza automobilelor care merg cu viteză și au fost și cazuri când trecătorii au fost „luați pe capota” mașinilor. În plus, mulți se parchează neregulamentar, cauzând ambuteiaje și poluare. De aici se încep certuri, gălăgie și alte lucruri neplăcute.
  • Mamele cu cărucioare trebuie mereu să se înghesuie pe sub pereți pentru a face loc șoferilor.
  • Pe timp de ploaie, (când se adună apă) trecătorii deseori sunt stropiți de mașinile care circulă cu viteză sporită pe acest drum.
  • Cele câteva mașini care sunt parcate aici, au acces la o parcare imensă în fața blocului.

Reieșind din cele expuse contăm pe orice susținere autorităților publice locale din Ialoveni, pentru a ne crea un spațiu sigur.

Pe porțiunea aceasta ar putea fi instalate bănci și coșuri de gunoi ca să devină o zonă pietonală sigură și prietenoasă oamenilor. Locatarii își manifesta dorința de implicare pentru reamenajarea porțiunii în zonă pietonală.

Rămânem disponibili pentru orice colaborare în viitor pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din orașul Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările