ialovenionline

Guvernare locală

Lot strada Braila Livada 20210530 scaledTerenul pentru construcții, cu nr. cadastral 5501.204.1024, amplasat pe strada Brăila, sectorul Livada

VIDEO// Consilierii au retras, „la reexaminare”, proiectul de acordare gratuită a unui lot de casă viceprimarului Radu Chilaru

30 mai 2021
928 vizualizări

Proiectul de decizie nr. 02/27, din 28 mai 2021, „Cu privire la stimularea salariatului pentru succese în muncă”, care prevedea: „salariatului Radu Chilaru, viceprimar al orașului Ialoveni, i se satisface prioritar cererea de îmbunătățire a condițiilor de trai și i se acordă teren cu destinația pentru construcții…,/….pentru îmbunătățirea condițiilor de trai” ( Vezi doc mai jos ), a fost retras subit de ordinea de zi, fără multe explicații, la propunerea consilierului PAS, Dumitru Gamarța-Eșanu. Proiect întocmit la „demersul primarului orașului Ialoveni dl Sergiu Armașu, avizat pozitiv de reprezentanții salariaților Primăriei orașului Ialoveni” . Propunerea lui a venit în procesul de aprobare a ordinei de zi a ședinței Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021.

Ales președinte de ședință, consilerul PAS, s-a ridicat și a spus: „Vin și eu cu careva propuneri la ordinea de zi. Stimați colegi, reeșind din faptul că urmează să fie reexaminate unele subiecte, care consider că n-au fost bine pregătite și nu vreau să comentez, nu vreau să vorbesc concret. Pentru că asta vor fi probabil, dacă se va decide. Propun ca subiectul numărul 27 „Cu privire la stimularea salariatului pentru succese în muncă”, este vorba de alocarea unui lot de pământ, nu o să numesc persoana, aveți în față toți, propun ca să fie scos de pe ordinea de zi, cine este PENTRU?”

GAMARTA VOTEAZA

Iar la întrebarea abia auzită, cu solicitarea de detalii, a unor consilieri din sală: „Dar de ce?”.
Răspunsul dat de președintele ședinței a fost unul scurt: „Am propus, consider că trebuie să fie scoasă. Cine este pentru?

Detalii și în secvența video de la ședință:

Pentru excluderea proiectului, de acordare gratuită a lotului de casă, din ordinea de zi, au votat următorii consilieri orășenești:

 1. Gamarța-Eșanu Dimitrii, PAS
 2. Grosu Gheorghe, consilier independent
 3. Cojocaru Dan, PSRM
 4. Canțer Serghei, PSRM
 5. Frunze Ion, PDM
 6. Poltavcenco Vladislav, PLDM
 7. Doschinescu Ana, PAS
 8. Adam Marcela, PAS
 9. Draguțan Natalia, PPDA
 10. Molovata Vasile, ȘOR
 11. Chiriac Rodica, PAS
 12. Buzilă Aliona, PPDA
 13. Plămădeală Tudor, PLDM
 14. Cojocaru Aliona, PLDM

S-au abținut de la vot următorii consilieri:

 1. Petco Andrei, PAS
 2. Onceanu Leonid,  PSRM
 3. Cujbă Ion, PDM
 4. Balan Vitalie, PPDA
 5. Gurițanu Nina, PPDA
 6. Corcodel Veaceslav, PPDA

Contra excluderii n-a votat nimeni.

La începutul ședinței în sala erau prezenți 20 de consilieri, din cei 23 de aleși locali, care formează Consiliul orășenesc Ialoveni.

Absentau consilierii:
Sulă Daniel, consilier independent
Bânzari Victor, PAS
Vitalie Lavric, consilier independent, care s-a alăturat procesului decizional peste vreo 40 minute de la începutul ședinței.

Documentul proiectului de decizie care a fost retras de pe ordinea de zi.

Lot de casa pu viceprimar Livada

Unii consilieri, care au propus și votat pentru excluderea, de pe ordinea de zi a Consiliului orășenesc, a subiectului cu privire la lotul gratuit de casă, la ședințele de comisii au ținut pledoarii întregi, cu multe argumente, despre de ce trebuie luată această decizie.
Detalii cu declarațiile lor în secvența video de la ședința Comisiei juridice, care a avut loc cu doar o zi înainte, pe 27 mai:

„Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările