ialovenionline
img 0225

VIDEO// Copii de la grădinița „Regina Maria” din Ialoveni au participat într-un proiect european eTwinning premiat la nivel național

19 decembrie 2021
1012 vizualizări

Proiectul „Creative Generations” (Generații Creative), inițiat și implementat de către educatoarea Natalia Luncașu, împreună cu 27 de copii de la grădinița „Regina Maria” din orașul Ialoveni, a fost anunțat câștigător la concursul național ”Proiecte eTwinning. Inovație și colaborare”, ediția 2021. Astfel, pentru prima dată, un proiect eTwinning de la o instituție preșcolară din Republica Moldova, a obținut premiul național.

Pe parcursul a șase luni, utilizând tehnologiile informaționale, copiii au fost implicați în mai multe activități care i-au ajutat să-și dezvoltare abilitățile de colaborare și comunicare. Vedeți mai jos o parte din produsele create în cadrul proiectului:

Proiectul, care are și o pagină de internet sites.google.com/view/creative-generations, a fost implementat în parteneriat cu alte 10 grădinițe și școli din Turcia și gimnaziul cu profil teatral ”Ion Luca Caragiale” din Chișinău. 

Pentru succesul obținut, Natalia Luncașu a obținut Certificatul European de Calitate eTwinning și un laptop oferit de Biroul Național de Asistență eTwining Moldova. 

natalia luncasu
Natalia Luncașu la Conferința Națională eTwinning Moldova, 18 decembrie 2021

Programul eTwinning face parte din programul Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană și are ca scop facilitarea comunicării și colaborării dintre instituțiile de învățământ preuniversitar din Republica Moldova cu cele din comunitatea eTwinning, implicând elevii în activități didactice inovative și de colaborare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările