ialovenionline
europarlamentare 2024

VIDEO// Dezbateri electorale pentru europarlamentare. Trei formațiuni politice din România se vor confrunta la Chișinău, în direct, în această seară

4 iunie 2024
176 vizualizări

Cetățenii români din Republica Moldova vor putea urmări, în această seară, începând cu ora 20:00, o dezbatere electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, între candidați din România. La discuții, care vor avea loc în direct, în platoul Realitatea Live, vor participa Adrian Dupu, din partea Alianței PSD-PNL, Alexandru Kocsis-Cristea, reprezentantul blocului electoral „Dreapta Unită”, și Mihail Neamțu, din partea AUR.

Dezbaterile vor fi moderate de jurnaliștii Valentina Ursu (RLive) și Mădălin Necșuțu (TVR Moldova). Portalul IaloveniOnline va difuza discuțiile în regim online, aici:  

Amintim că, la alegerile din 9 iunie 2024, vor fi aleși cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. Mandatul eurodeputaților este de 5 ani.

Orice cetățean român aflat în străinătate, care are domiciliul sau reședința în străinătate sau care se află ocazional în străinătate, are vârsta de 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, nu are drepturile electorale interzise prin hotărâre judecătorească definitivă și care nu s-a înscris în listele electorale ale unui stat membru UE, altul decât România, poate vota la secțiile de votare din străinătate.

Alegerile în străinătate se desfășoară pe durata unei singure zile: duminică, 9 iunie 2024. Votarea începe la ora 7:00 și durează până la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare și își așteaptă rândul să voteze, o vor putea face până la ora locală 23:59.

În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de vot, în 39 de localități.

Citește și Alegeri europarlamentare: cine sunt candidații și ce oferte au pentru alegătorii din R. Moldova

9 iunie – alegeri europarlamentare. În R. Moldova vor fi deschise 52 de secții, dintre care 4 sunt în Raionul Ialoveni


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările