ialovenionline

Guvernare locală

Consilierul PAS Dumitru Gamarța Eșanu și consilierul PSRM, Serghei Canțer

VIDEO/ DOC// Cum consilierii orășenești delimitează terenurile publice, unele în interes personal

28 mai 2021
619 vizualizări

Pe ordinea de zi a ședinței din 28 mai 2021 a Consiliului orășenesc Ialoveni se află și 7 proiecte de decizie „Cu privire la delimitarea terenului proprietate publică”. Pentru câteva din aceste terenuri au depus cereri de delimitare și unii consilierii, care au un interes personal pentru ele sau reprezentă interesele unor persoane fizice și juridice.

Un teren cu suprafața de 26 ari delimitat la solicitarea unui SRL. „Stupul de aur”, reprezentant de consilierul PAS, Dumitru Gamarța-Eșanu. Consilierul și-a motivat in ședință solicitarea că au nevoie de acest teren pentru amplasarea stupilor de albine și a declarat că nu va participa la vot:

Un al teren teren de 8 ari solicită să fie delimitat de consilierul PSRM, Serghei Canțer. Terenul este alăturat casei sale de locuit și consilierul își motivează solicitarea că pe acel teren vecinii săi depotizează deșeuri și și-ar dori să facă ordine acolo.

Vedeți în acest video analizarea și avizarea celor 7 proiecte de decizie cu privirea la delimitarea de terenuri din ședința Comisiei juridice din 27 mai 2021:

La un teren cu suprafața de 1, 16 ari pretinde un cetățean din Ialoveni. Teren amplasat prin „Nucari”:

Un locuitor a solicitat delimitarea unui teren de 4,4 ari amplasat în sectorul ALBENI la intersecția străzilor Aurel DAVID cu Crângului.

Cetățeanul Gaștea Ruslan, care a fost prezent și la ședință, solicită să fie delimitat un teren de 4,4 ha în sectorul LIVADA. „Este o râpă acolo” a fost descris respectivul teren în cadrul ședinței Comisiei juridice.

Anterior, Gaștea Ruslan a candidat independent la funcția de consilier orășenesc Ialoveni, dar n-a trecut pragul electoral. Acum este candidat în deputați la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, pe lista partidului „Șor”.

Terenul cu suprafața de 33 de ari din proiectul 02/31/06 este Piața Unirii din centrul orașului Ialoveni ( parcarea de lângă Consiliul raional). Solicitarea de delimitare vine din partea Primăriei Ialoveni și să-i fie atribuit număr cadastral.

Un teren agricol cu suprafața de 3,42 a fost solicitat să fie delimitat de un agent econimic care se ocupă cu agricultură în orașul Ialoveni, Eugen Cristofan.

„Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.”


Distribuie

Lasă un răspuns

ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

84 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările