ialovenionline

Guvernare locală

Radu Chilaru 20210527 173929

VIDEO// DOC// Lot de casă gratuit pentru viceprimarul orașului Ialoveni, Radu Chilaru, la propunerea primarului

27 mai 2021
1836 vizualizări

Un lot pentru construcții cu suprafața de aproape 7 ari, amplasat pe o stradă din sectorul LIVADA este propus, de către primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, să-i fie acordat gratuit viceprimarului de Ialoveni, Radu Chilaru „Pentru îndeplinirea conștiincioasă şi eficientă a obligaţiilor de muncă în perioada 2015-2021”, după cum scrie în proiectul de decizie.

Primarul orașului Ialoveni, autor al acestui proiect de decizie, își argumentează solicitarea cu textul:

Luând în considerare succesele echipei Primăriei orașului Ialoveni în atragerea investițiilor din surse externe/extrabugetare, demersul primarului orașului Ialoveni dl Sergiu Armașu, avizat pozitiv de reprezentanții salariaților Primăriei orașului Ialoveni, prevederile art. 205 din Codul muncii al Republicii Moldova, care stipulează că salariaţilor care îşi îndeplinesc conştiincios şi eficient obligaţiile de muncă li se acordă, în mod prioritar, avantaje şi înlesniri în domeniul deservirii social-culturale, locative şi de trai, cererea cet. Radu Chilaru privind îmbunătățirea condițiilor de trai a familiei”

și propune Consiliului orășenesc Ialoveni să DECIDĂ:

„Pentru îndeplinirea conștiincioasă şi eficientă a obligaţiilor de muncă în perioada 2015-2021, salariatului Radu Chilaru, viceprimar al orașului Ialoveni, i se satisface prioritar cererea de îmbunătățire a condițiilor de trai și i se acordă teren cu destinația pentru construcții, cu nr. cadastral 5501.204.1024, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Lot de casa pu viceprimar Livada

În argumentarea cererii sale de solicitare a lotului gratuit pentru construcția unei case în orașul Ialoveni, Radu Chilaru a spus următoarele consilierilor, în cadrul ședinței Comisiei juridice:

„În orașul Ialoveni nu am niciun bun imobil și la ziua de astăzi trăiesc în abitaţie la părinții soției și circul, din păcate, în fiecare dimineață și seară, ceea ce îmi ia și din timpul pe care aș putea să-l acord nemijlocit dezvoltării și implementării proiectelor pentru orașul Ialoveni. Mă încadrez în cererile stabilite de hotărârea de guvern și normele prevăzute pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.”

Conform informațiilor de pe e-cadastru.md, lotul, cu suprafața de aproape 7 ari, este amplasat în sectorul LIVADA, pe strada Brăila, aproape de intersecția cu Alexandru Ioan Cuza.

Pe site-urile de anunțuri imobiliare, valoarea de piață a terenurilor din acest sector oscilează între 20.000 și 40.000 Euro.

lot livada cadastru
7 ari lot in livada

Prima avizare, pozitivă, a proiectul de decizie „Cu privire la stimularea salariatului  pentru succese în muncă a angajatului”, a primit-o la ședința Comisiei funciare din 26 mai. Aproape „uitat” de a fi examinat la comisie, acesta a fost discutat penultimul. PENTRU au votat consilierii: Leonid Oncean, PSRM; Veaceslav Poltavcenco, PLDM; Natalia Draguțan, PPDA; Vitalie Lavric, consilier independent. S-a ABȚINUT consilierul PPDA, Veaceslav Corcodel.

La ședința Comisiei Juridice din 27 mai proiectul a fost avizat, la fel, pozitiv. PENTRU au votat consilierii Dumitru Gamarța Eșanu, PAS; Veaceslav Poltavcenco, PLDM; Serghei Canțer, PSRM. CONTRA a votat consilierul independent, Gheorghe Grosu. Vitalie Balan, PPDA, s-a ABȚINUT de la vot.

Vedeți aici video cu declarațiile primarului și argumentele aduse în favoarea propunerii sale de oferi gratuit un lot de casă viceprimarului. Declarațiile de susținere a consilierilor a propunerii primărului cu privire la lotul gratuit. Și argumentele aduse de viceprimarul Radu Chilaru în favoarea cererii sale.

Decizia finală de acordare sau nu a acestui lot de casă viceprimarului orașului Ialoveni, Radu Chilaru, va fi luată la ședința Consiliului orășenesc Ialoveni de vineri, 28 mai, care începe la ora 14:00, la Casa raională de cultură.

„Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările