ialovenionline
marchel

VIDEO// Episcopul Marchel sfidează legea. Și-a dotat Mercedesul cu panglica „Sf. Gheorghe”

27 aprilie 2022
882 vizualizări

Pentru Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel, din cadrul Mitropoliei Moldovei subordonate Patriarhiei ruse, legea nu este scrisă. Acesta a fost surprins, marți, 26 aprilie, de reporterii NordNews la Festivalul Cântecului Sacru Pascal din raionul Glodeni, cu panglica „Sfântului Gheorghe” prinsă pe oglinda internă a automobilului, care potrivit noii legi este un simbol al războiului, interzis în Republica Moldova.

Marchel s-a arătat deranjat de întrebările jurnaliștilor și a refuzat să comenteze de ce și-a prins lenta bicoloră pe Mercedes-ul de model E-Klass, anul fabricației 2013-2016, în valoare de peste 20 de mii de euro.

„Marchel: -Băieți vouă asta vă trebuie?

Reporter: -Dumneavoastră sunteți împotriva războiului, dar purtați panglica în mașină, cum explicați?

Marchel: -Dar vouă vă trebuie asta?

Reporter: -Nu! Dar dorim să aflăm de ce o purtați?

Marchel: -Eu credeam că sunteți băieți de treabă, dar voi…”

Legea cu privire la interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a intrat în vigoare pe 20 aprilie.

Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, dar și a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infracțiune.

Pedeapsa pentru aceasta prevede o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice care vor încălca prevederile respective riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Sursa: nordnews.md


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările