ialovenionline

Guvernare locală

benzinarie simbol scaled

VIDEO// Întâi consultată public apoi exclusă – dublarea de taxe la benzinăriile și farmaciile din Ialoveni

3 iunie 2021
427 vizualizări

În luna mai anul curent, în Primăria Ialoveni a existat intenția de a majora taxele locale pentru farmaciile și benzinăriile din orașul Ialoveni.

La 21 mai, cu o săptămână înainte de ședința Consiliului orășenesc, au fost organizate și Consultări publice la Casă de cultură. Aparatul primăriei a prezentat argumentele de ce se intenționează majorarea acestor taxe

Majorarea presupunea o dublare a taxelor fixate la finele anului 2020 și din cele prezentate de Valentin Bogos, jurist la Primăria Ialoveni și primarul Sergiu Armașu, intenția este „în baza solicitărilor cetățenilor.”

La discutarea ordinei de zi a ședinței din 28 mai, pimarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a solicitat excluderea din ordinea de zi a proiectului de decizie nr. 02/03 „Cu privire la modificarea deciziei nr. 05/03 din 11.12.2020 Cu privire la aprobarea taxelor locale pentru anul 2021.„, adică a solicitat excluderea majorărilor.

Pentru a exclude din Ordinea de zi a proiectul de majorare au votat PENTRU toți cei 20 de consilieri prezenți.

Video cu argumentele aduse la consultările publice de ce trebuie majorate taxele

aplicare a taxelor locale pentru anul 2021 benzina farmacie page 001

Solicitarea primarului de a exclude majorarea de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc Ialoveni. De ce a renunțat la intenția de majorare, vedeți în video:

Pe teritoriul orașului Ialoveni sunt înregistrate 7 farmacii și 7 benzinării care achită taxe și în bugetul local.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările