ialovenionline

VIDEO// Preoții din raionul Ialoveni se opun deciziei de stopare a slujbelor religioase în incinta bisericilor

16 martie 2021
660 vizualizări

Comisia Teritorială Extraordinară pentru Sănătate Publică în cadrul ședinței din 15.03.2021 a luat decizia de a interzice desfășurarea slujbelor religioase în incinta tuturor lăcașelor de cult de pe teritoriul raionului Ialoveni pentru perioada 15.03.2021 – 01.04.2021.
Decizia este motivată de faptul că se crează aglomerație în biserici și apare riscul infectării cu covid a celor care participă la aceste slujbe.

Astăzi, 16 martie, la o adunare a primarilor și serviciilor desconcentrate, Protopopul raionului Ialoveni, Anatolie Stefanov a ținut un discurs în care a argumentat poziția bisericii din raionul Ialoveni în contextul deciziiei de stopare a participării enoriașilor la slujbele din biserici. Protopopul a anunțat în prealabil că vor face o adunare a tuturor preoților din raion, unde vor lua o decizie de comun acord, prin care vor respinge și nu se vor supune deciziei Comisiei Teritoriale Extraordinare pentru Sănătate Publică Ialoveni.

Discursul Protopopului raionului Ialoveni, Anatolie Stefanov:


Distribuie

Lasă un răspuns

ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

76 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările