ialovenionline
anatolie stefanov scaled

VIDEO// Preoții din raionul Ialoveni se opun deciziei de stopare a slujbelor religioase în incinta bisericilor

16 martie 2021
1461 vizualizări

Comisia Teritorială Extraordinară pentru Sănătate Publică în cadrul ședinței din 15.03.2021 a luat decizia de a interzice desfășurarea slujbelor religioase în incinta tuturor lăcașelor de cult de pe teritoriul raionului Ialoveni pentru perioada 15.03.2021 – 01.04.2021.
Decizia este motivată de faptul că se crează aglomerație în biserici și apare riscul infectării cu covid a celor care participă la aceste slujbe.

interzicere slujbe

Astăzi, 16 martie, la o adunare a primarilor și serviciilor desconcentrate, Protopopul raionului Ialoveni, Anatolie Stefanov a ținut un discurs în care a argumentat poziția bisericii din raionul Ialoveni în contextul deciziiei de stopare a participării enoriașilor la slujbele din biserici. Protopopul a anunțat în prealabil că vor face o adunare a tuturor preoților din raion, unde vor lua o decizie de comun acord, prin care vor respinge și nu se vor supune deciziei Comisiei Teritoriale Extraordinare pentru Sănătate Publică Ialoveni.

Discursul Protopopului raionului Ialoveni, Anatolie Stefanov:

„Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.”


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările