ialovenionline
exploatare sexuala screenshot 2021Foto: captură ecran politia.md

(VIDEO) Trafic de copii și exploatare sexuală într-un apartament din capitală. Două persoane din raionul Ialoveni și Ștefan Vodă reținute

2 februarie 2021
680 vizualizări

Un taximetrist și concubina sa au fost reținute de oamenii legii, fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop de exploatare sexuală comercială. Aceștia riscă până la 20 de ani de închisoare.

Pe parcursul anului 2020, suspecții au identificat două tinere de 15 și 22 de ani, din familii nevoiașe, obligându-le, prin diverse metode de constrângere, să presteze servicii sexuale comerciale.

Bărbatul de 42 de ani, care are antecedente penale, și concubina sa de 24 de ani, locuiau împreună într-un apartament închiriat din municipiul Chișinău. Prestând servicii ilegale de taximetrie, acesta identifica victimele, determinându-le să locuiască cu el și concubina sa. Ajunse în apartament, fetele erau deposedate de telefoane și obligate să presteze servicii sexuale atât în apartament, cât și pe strada Calea Moșilor din municipiul Chișinău, sub supraveghere permanentă.

Periodic, tinerele erau impuse să consume droguri de tip „sare” și ulterior obligate să întrețină relații cu clienți identificați prin intermediul unui site de anunțuri online.

Din declarațiile victimelor, acestea deserveau zilnic de la 3 la 8 clienți, iar plata pentru un client constituia de la 500 până la 800 de lei. Banii erau acumulați de traficant fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, au fost pornite mai multe cauze penale, iar la 28 ianuarie curent, persoanele  suspecte  au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și identificarea altor victime recrutate de suspecți.

https://www.youtube.com/watch?v=l380qw3gYkE&feature=emb_title

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările