ialovenionline

Guvernare locală

Regiune de pe strada Prieteniei unde Procuratura raionului Ialoveni a solicitat delimitatea unui teren de 5 ari din alt teren de 16 ari

VIDEO// Un demers al Procuraturii Ialoveni pentru a obține gratuit un teren pe strada Prieteniei a fost respins de consilierii orășenești

24 iunie 2021
478 vizualizări

Procuratura raionului Ialoveni are planuri de a-și construi un nou sediu. Cu aceasta ocazie a făcut un demers (vezi DOC) către Consiliul orășenesc Ialoveni pentru a primi gratuit un teren cu 5 ari amplasat pe strada Prieteniei, lângă clădirea Cadastrului și peste drum de Judecătoria Ialoveni.

Terenul respectiv de 5 ari ar urma să fie delimitat dintr-un teren de 16 ari, care a fost anterior format și are un număr cadastral.

Demersul Procuraturii Ialoveni a fost discutat și analizat cel mai detaliat la ședința Comisiei Juridice din 27 mai 2021 (vezi video)

Consilierul Veaceslav Poltavcenco a propus ca demersul procuraturii să fie respins. A adus și mai multe argumente în susținerea poziției sale:

  • că pe terenul respectiv trec foarte multe comunicații;
  • noi nu avem acolo terenuri de joacă pentru copiii;
  • acolo terenul trebuie amenajat pentru locuitori și nu e locul procuraturii acolo.

Propunerea consilierului Poltavcenco de a respinge demersul procuraturii a fost susținută de membrii comisiei, care au dat aviz negativ.

Iar la începutul ședinței Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021, consilierul PAS Dumitru Gamarța Eșanu a solicitat ca proiectul de decizie cu demersul procuraturii să fie retras de pe ordinea de zi. Propunerea a fost susținută de consilierii prezenți la ședință.

Demersul Procuraturii venit în adresa Consiliului orășenesc
amplasarea terenului conform e-cadastru.md
amplasarea terenului conform Google maps

„Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.”


Distribuie

Lasă un răspuns

ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

85 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările