ialovenionline

Guvernare locală

Regiune de pe strada Prieteniei unde Procuratura raionului Ialoveni a solicitat delimitatea unui teren de 5 ari din alt teren de 16 ari

VIDEO// Un demers al Procuraturii Ialoveni pentru a obține gratuit un teren pe strada Prieteniei a fost respins de consilierii orășenești

21 iulie 2021
278 vizualizări

Procuratura raionului Ialoveni are planuri de a-și construi un nou sediu. Cu aceasta ocazie a făcut un demers (vezi DOC) către Consiliul orășenesc Ialoveni pentru a primi gratuit un teren cu 5 ari amplasat pe strada Prieteniei, lângă clădirea Cadastrului și peste drum de Judecătoria Ialoveni.

Terenul respectiv de 5 ari ar urma să fie delimitat dintr-un teren de 16 ari, care a fost anterior format și are un număr cadastral.

Demersul Procuraturii Ialoveni a fost discutat și analizat cel mai detaliat la ședința Comisiei Juridice din 27 mai 2021 (vezi video)

Consilierul Veaceslav Poltavcenco a propus ca demersul procuraturii să fie respins. A adus și mai multe argumente în susținerea poziției sale:

  • că pe terenul respectiv trec foarte multe comunicații;
  • noi nu avem acolo terenuri de joacă pentru copiii;
  • acolo terenul trebuie amenajat pentru locuitori și nu e locul procuraturii acolo.

Propunerea consilierului Poltavcenco de a respinge demersul procuraturii a fost susținută de membrii comisiei și au dat aviz negativ.

Iar la începutul ședinței Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021, consilierul PAS Dumitru Gamarța Eșanu a solicitat ca proiectul de decizie cu demersul procuraturii să fie retras de pe ordinea de zi. Propunere care a fost susținută de consilierii prezenți la ședință.

Demersul Procuraturii venit în adresa Consiliului orășenesc
amplasarea terenului conform e-cadastru.md
amplasarea terenului conform Google maps


Distribuie

Lasă un răspuns

ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

76 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările