ialovenionline
flashmob youth klinic 2021

VIDEO// Voluntari și polițiști au organizat un Flashmob în centrul orașului Ialoveni

2 decembrie 2021
1021 vizualizări

Astăzi, 2 decembrie 2021, în scuarul Casei de Cultură din Ialoveni, voluntarii Youth Klinic ”Avante” au desfășurat un flashmob cu scopul de a crește gradul de conștientizare și de mobilizare a societății pentru a preveni violența domestică, violența împotriva femeilor, a bullying-ului și cyberbullying-ului în școală, familie, comunitate, de a intensifica eforturile pentru a găsi soluții, și de a lua măsuri pentru a opri acest fenomen global.

Tinerii voluntari ai Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Avante”, susținuți de colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ialoveni, au dat start unui dans pentru a atrage atenția pietonilor. Ulterior, s-au alăturat voluntarii Asociației Obștești ”Eco-Răzeni” și elevii Liceului Teoretic din satul Țipala. Pe final, tinerii și colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ialoveni, au transmis mesaje vocale precum: ”Stop Bullying, Stop Violență!; Haideți să facem lumea mai bună!” și au distribuit zeci de pliante de informare. Pliantele conțin informații despre combaterea fenomenul de bullying și cyberbullying, strategiile de răspuns la bullying și date de contact despre instituțiile care se osupă de protecția și ajutorul în caz că au fost victime sau martori la cazurile de violență.

Flashmobul a fost realizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Ialoveni, unde au participat și reprezentanții Consiliului Raional Ialoveni, Direcției Generale Educație Ialoveni și ai Serviciului de Asistență Psihopedagogică.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Confruntarea bullying-ului și cyberbullying-ului – Drepturi, Respect și Egalitate” implementat de Youth Klinic „Avante” , în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri desfăşurat de Eco-Razeni cu suportul financiar oferit de Consiliul raional Ialoveni și Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările