ialovenionline
Screenshot 2021 06 09T160836.325

Viermi în apa de la robinet. Apă-Canal Ialoveni refuză să ofere vreo reacție

10 iunie 2021
764 vizualizări

Viermi în apa de la robinet. Asta spune că a găsit o locuitoare a orașului Ialoveni, care a făcut o sesizare pe www.ialovenionline.md.

Autoarea sesizării spune că astăzi, când a venit specialistul să schimbe filtrul instalat la robinet, au găsit viermi vii.

„Viermi în apa de la robinet!!! Astăzi în urma curățării filtrului de apă, am depistat viermi vii. Apă-Canal probabil a uitat să mai prelucreze apa pentru care achită locuitorii”, menționează Natalia Plugaru, care spune că nu a mai avut astfel de „surprize” anterior, când a mai fost schimbat filtrul de apă.

Contactat de redacția IaloveniOnline, șeful filialei din Ialoveni a Apă-Canal Chișinău, Alexandru Baltag, ne-a declarat că este în concediu și că nu oferă nicio reacție, îndemnându-ne să apelăm la Apă-Canal Chișinău.

Am contactat și Centrul de Sănătate Publică Ialoveni. Coordonatorul Centrului, Vasile Munteanu, a declarat că apa și rețelele de canalizare sunt în gestiunea Apă-Canal și aceasta este instituția care este reponsabilă de calitatea apei.

„Pentru că apa nu este suficient dezinfectată, pot să apară și viermi, și alte impurități. Trebuie să se asigure concentrația necesară de clorură în apă. Înainte Centrul de Sănătate preleva probe de apă și prezenta rezultatele către Apă-Canal, dar acum nu mai facem asta. Este responsabilitatea lor”, ne-a spus Vasile Munteanu.

Specialistul ne-a mai declarat că Centrul de Sănătate Publică se poate implica în acest caz doar dacă există vreo cerere sau petiție în formă scrisă, ulterior CSP poate lua probe de apă, iar rezultatele analizelor să le prezinte Apă-Canal.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările