ialovenionline
vinaria agrici 1

Vinăria Agrici – o afacere de succes, dezvoltată cu sprijinul SUA și al Suediei

25 martie 2021
982 vizualizări

Vinăria Agrici este o afacere de familie din Mileștii Mici cu o poveste impresionantă în spate. În anul 2000, Efim și Nadejda Agrici au cumpărat o vinărie din localitate, care producea vinuri încă din 1958.

Efim este un vinificator cu experiență, iar soția sa Nadejda împreună cu cele trei fiice, Ala, Tatiana și Felicia contribuie la dezvoltarea afacerii de familie, transformând oferta vinăriei Agrici într-o experiență revelatoare pentru oaspeții săi. „ Am decis să mă implic mai mult în afacerea de familie și să promovez vinurile noastre pe piețele locale și cele din Europa”, spune Ala.

vinaria agrici 2

În 2016, familia Agrici a adoptat o nouă strategie de afaceri, primind suport în cadrul Programului de Ameliorare a Producției Vinicole, implementat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Suedia in colaborare cu Oficiul Național al Viei și Vinului. Familia Agrici a muncit sârguincios alături de specialiști din domeniul vitivinicol pentru a migra de la producerea vinului în vrac la producerea vinului îmbuteliat, destinat exportului. În cadrul programului vinăria a beneficiat de echipamentul necesar și de consultații specializate pentru dezvoltarea brandului. Astăzi, Vinăria Agrici este o afacere sustenabilă, care exportă vinuri de calitate în țări precum Suedia, Elveția, China și România.

vinaria agrici 3

Vinăria Agrici se implică activ în dezvoltarea comunității din care face parte, fiind și sponsorul echipei locale de fotbal. Strugurii folosiți sunt culeși de fermierii locali, iar vinăria asigură locuri permanente de muncă pentru 20 de oameni din localitate. Necătând la pandemie vinăria investește în spații destinate vizitatorilor având suportul partenerilor de dezvoltare, astfel ca după anularea restricțiilor să poată primi cu drag turiștii.

vinaria agrici 4

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările