ialovenionline
cover amalgamarea voluntara

VOX. Amalgamarea voluntară: își doresc oamenii fuziunea localităților?

29 decembrie 2023
474 vizualizări

De circa un an de zile, în Republica Moldova se vorbește despre amalgamarea voluntară, iar autoritățile spun că procesul de fuziune benevolă a localităților mici urmează să înceapă din 2024. Oamenii, însă, nu prea au auzit despre așa termen și nici nu știu cu ce „se mănâncă”. Asta deși avem o lege votată în Parlament și o metodologie elaborată de Guvern care stabilește procesul, criteriile și condițiile pentru comasarea voluntară a localităților mici.

Am mers în câteva localități din raionul Ialoveni pentru a întreba oamenii dacă și-ar dori comasarea a câtorva localități? Dănceni și Suruceni – sate alăturate, ar putea forma o singură localitate? Dar Malcoci și Nimoreni, care la fel, au zero km între ele? 

Ce spun oamenii, vedeți în voxul realizat de IaloveniOnline.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările