ialovenionline
411193451 918893989605391 8407934892764865837 n

Zi istorică! Consiliul European deschide negocierile de aderare la UE pentru Republica Moldova și Ucraina

14 decembrie 2023
261 vizualizări

Consiliul European (CE) a decis astăzi, 14 decembrie 2023, deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova și Ucraina. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului European, Charles Michele, pe o rețea de socializare. De asemenea, o altă decizie a CE este cea de acordare a statutului de candidat pentru Georgia.

„O decizie strategică și o zi care va rămâne înscrisă în istoria Uniunii Europene. Mândri că ne-am respectat promisiunile și suntem încântați pentru partenerii noștri”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova, calificând decizia CE drept „victoria noastră a tuturor”.

„Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră.

Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult.

Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările