ialovenionline
Alegeri locale Zimbreni 2023

Zîmbreni: Trei persoane s-au înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar. Vezi cine sunt candidații propuși

10 octombrie 2023
893 vizualizări

Trei persoane și-au depus candidatura pentru funcția de primar al comunei Zîmbreni. Este vorba de Paladi Vladimir – Partidul Politic Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Buciumaș Valentina – Partidul Acțiune și Solidaritate, și Țonu Daniel – Partidul Liga Orașelor și a Comunelor. 

candidati zimbreni alegeri 2023

Paladi Vladimir, candidatul Partidului Politic Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei are 47 de ani este de profesie inginer agronom, și deține funcția de director adjunct la LTPS Gloria.

 Buciumaș Valentina, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate are 61 de ani și este de profesie profesoară, actualmente deține funcția de educatoare la grădinița din Zîmbreni.

Țonu Daniel, candidatul Partidului Liga Orașelor și a Comunelor are 70 de ani și este actualul primar al satului Zîmbreni. La alegerile locale din 2019, Daniel Țonu a candidat pe listele Partidului Democrat din Moldova, la cele din 2015, a reprezentat Partidul Liberal Democrat din Moldova, iar la cele din 2011 – Partidul Democrat din Moldova.

În 2011, președintele interimar de atunci, Marian Lupu, l-a decorat pe Daniel ŢONU, cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă  în organele administraţiei publice locale, contribuţie la promovarea transformărilor social-economice şi activitate organizatorică intensă”. 

Tot în 2011, Daniel Țonu a fost decorat cu titlul de „primar emerit” al Republicii Moldova.
În luna mai 2023, consiliul local îl desemnează pe primarul localității drept Cetățean de Onoare al localității

Totuși, activitatea lui Daniel Ţonu în funcția de primar al satului Zîmbreni, nu a fost ferită de scandaluri penale. În 2015, el a fost acuzat că ar fi sustras de pe teritoriul unei brigăzi de tractoare mai multe piese auto, dar şi alte bunuri estimate la 147.000 de lei. Edilul nu şi-a recunoscut vina, însă pe 15 septembrie 2020, Curtea Supremă de Justiție îl recunoaște vinovat de săvârșirea furtului și cu aplicarea unei pedepse în mărime de 10 mii de lei.

Pentru funcția de consilier trei partide au înaintat candidați. Partidul Politic Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a înaintat 11 candidați, dintre care 6 femei și 5 bărbați,  Partidul Acțiune și Solidaritate a înaintat 10 candidați, 6 bărbați și 4 femei, Partidul Liga Orașelor și a Comunelor a înaintat o listă de 18 candidați, dintre care 8 femei și 10 bărbați. Listele complete le puteți vedea mai jos.

pdcm zimbreni consilieri 2023
pas consilieri 2023 zimbreni
loc consilieri 2023 zimbreni

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările