ialovenionline
Rusestii Noi 1 decembrie 2023.5

Ziua Națională a României, sărbătorită la Ruseștii Noi împreună cu oaspeți de onoare din comuna Domnești

1 decembrie 2023
641 vizualizări

Ziua Națională a României a fost astăzi sărbătorită nu doar în România, ci și în localitățile din Republica Moldova care respiră și simt românește. Una din aceste localități este și comuna Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, care a avut oaspeți de onoare din comuna Domnești, județul Ilfov – localitate înfrățită cu comuna Ruseștii Noi, care a contribuit la construcția anexei la Școala Primară – Grădinița Ruseștii Vechi.

Rusestii Noi 1 decembrie 2023.4

De asemenea, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Casa de Cultură din Ruseștii Noi, Adrian Ghiță – primarul comunei Domnești, și Doina Scripa – coordonator de proiect din cadrul Primăriei Domnești au primit titlurile de Cetățean de Onoare al comunei Ruseștii Noi. Același titlu a fost oferit de Hramul localității Ruseștii Noi și viceprimarului de Domnești, Costel Ștefan.

Rusestii Noi 1 decembrie 2023.2 1

Drept mulțumire pentru susținerea oferită, copiii din Ruseștii Noi au pregătit poezii și cântece patriotice românești.

Potrivit primarei de Ruseștii Noi, Valentina Meșina, ziua de 1 Decembrie este una cu încărcătură istorică pentru întreg neamul românesc.

„Azi atestăm că România a mers cu mulți pași înaintea noastră, dar dumnealor sunt alături de noi. Frații noștri din comuna Domnești nu ne-au lăsat la deznădejde și la cădere, atunci când ni s-a spus că Școala-Grădiniță de la Ruseștii Vechi nu va mai funcționa din cauza că nu avem condiții. La apelul nostru, domnul primar a venit către Consiliul Comunal Domnești și au rupt din sursele financiare destinate pentru grădinița lor, dar ne-au oferit nouă bani, ca să ne ajute. Ne închinăm în fața lor. Frații la nevoie se cunosc și se ajută!”, a spus Valentina Meșină.

„Ne-ați arătat ce înseamnă prietenie, în adevăratul sens al cuvântului. În numele tuturor oamenilor din Ruseștii Noi care astăzi au copilul aproape, acasă, și merge la grădinița și școala de la ei din sat. Investiția pe care ați făcut-o a îmbunătățit considerabil condițiile de activitate ale Școlii primare-Grădinița Ruseștii Vechi. Am visat acest lucru foarte mult timp. Am avut multe greutăți, dar astăzi instituția este plină de viață, este plină de copii care sunt instruiți în satul lor natal. Trăiască România, trăiască românii de pretutindeni!

Vreau ca și cei din România să știe că undeva, la o margine de pădure, pe un mal de râu frumos, Borna, este un sat cu spirit românesc. Cred că timpurile care vor veni vor scoate adevarul la suprafață și vom fi toți împreună, în sânul Patriei-Mame”, a declarat directoarea Școlii-Grădinițe Ruseștii Vechi.

Adrian Ghiță, primarul comunei Domnești, a mulțumit fostului primar al comunei Ruseștii Noi, Pavel Codreanu, care a semnat acum 6 ani acordul de înfrățire cu comuna Domnești, dar și actualului primar al comunei, Valentina Meșină, pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al comunei Mileștii Mici.

„Vă promit solemn și cu mâna pe inimă că voi face tot posibilul să ajut în continuare sfânta comună Ruseștii Noi. Frații mei, în România Mare, în România Unită. Consider că la un moment dat, acest lucru se va întâmpla, să fim cu toții o singură Românie”, a spus Adrian Ghiță pe scena Casei de Cultură din Ruseștii Noi.

Rusestii Noi 1 decembrie 2023.1 1

„Sunt deosebit de emoționată pentru că începând de astăzi mă pot considera un om al comunei dumneavoastră. În calitate de coordonator de proiect, m-am implicat în această cauză nobilă, de susținere a comunității voastre, fiind susținută de bunii și dragii mei colegi, primar și viceprimar, care cu altruism au răspuns tuturor nevoilor dumneavoastră”, a spus Doina Scripa, funcționară în cadrul Primăriei Domnești.

De asemenea, fostul primar al comunei Ruseștii Noi, Pavel Codreanu, și-a amintit de primirea călduroasă pe care a avut-o atunci când a mers cu consătenii săi în comuna Domnești.

„Noi suntem români și simțim cu toată ființa noastră că 1 Decembrie este sărbătoare adevărată, a noastră, a moldovenilor, a ardelenilor, a dobrogenilor și a tuturor românilor. O să fie timpul când și la noi va fi în calendar cu roșu această zi!”, a spus Pavel Codreanu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările