ialovenionline

Guvernare locală

10655433 717529111659580 1448913051872066141 o

1000 de lei din bugetul public din Horești sunt prevăzuți pentru o postare în mediul online

1 februarie 2022
443 vizualizări

Consiliul Local Horești a aprobat programul de activitate a Casei de Cultură din localitate, la ședința Consiliul local din data de 28 ianuarie 2022. Astfel, pentru activitățile culturale din localitate sunt prevățuți peste 175 mii de lei.  Pentru sărbătorile Pascale, administrația va contracta un prestator de servicii pentru servicii foto – video, care va realiza o postare în mediul online.

Din programul de activitate aprobat de Consiului Local, este planificată suma de 1000 lei pentru o postare online, cu genericul „Lumină Sfântă a Învierii”. Am luat legătura cu directoarea Casei de Cultură Horești, Lidia Andronic ca să vedem despre ce este vorba.  Ea susține că va fi o postare despre sărbătorile Pascale din satul Horești. „Vor fi bani pentru închirierea aparatajului de fotografiat și filmat și achitarea regizorului. Se va face un contract de prestare servicii fie cu o persoană fizică sau juridică. O postare simplă pe facebook și pe canalul de youtube a Casei de Cultură dar ea trebuie făcută calitativ și montată calitativ”, motivează directoarea Casei de Cultură.

Cei mai mulți bani sunt prevăzuți pentru:
Hramul satului Horești: 40 mii lei.
Revelion 2023: 35 mii lei.
Ziua Internațională a Femeii: 25 mii lei.

Cei mai puțini bani sunt prevățuți pentru:
Acțiune de caritate: 650 lei
Ziua Internațională Anti Bullying:  250 lei.

În cadrul ședinței a fost aprobat regulamentul de organizare și desfășurare a Casei de Cultură, programul de activitate și s-a constituit comisia de specială pentru organizarea și desfășurarea activităților culturale.

Unele activități ce trebuiau să aibă loc la sfârșitul lunii ianuarie s-au anulat, din cauza pandemie de coronavirus.

Sursă foto: Facebook.com/horesti.md


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările