ialovenionline
viber image 2022 01 10 16 03 08 786

A treia grădiniță din raion își sistează activitatea, din cauza îmbolnăvirilor de Covid-19

4 februarie 2022
458 vizualizări

Gădinița „Albinuța” din localitatea Dănceni își sitează activitatea din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19 printre angajații instituției.  Primara localității Victoria Butuc-Guranda a semnat dispoziția de sistare temporară a activității  grădiniței pentru două săptămâni (31.01.2022 -13.02.2022).  Este a treia instituție din raion după Răzeni și Pojăreni care își sistează temporar activitatea din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Directoarea grădiniței „Albinuța” Valentina Moruz, susține că nu există cazuri grave printre cei confirmați: „La moment avem 8 persoane confirmate pozitiv cu Covid-19 și alte 4 persoane sunt în autoizolare fiind în contact cu cei confirmați. Nu avem cazuri grave, toți se tratează la domiciliu. La copii ducem evidența zilnică și nu au fost înregistrate cazuri pozitive de Covid-19”, susține managera instituției.

Tot ea spune că în această perioadă procesul educațional a copiilor este sistat pentru că educatorii sunt în concediu medical.

Potrivit dispoziției semnată de primara localității remunerarea angajaților va fi asigurată  în mărime de 2/3 din salariul de bază.

În grădinița „Albinuța” sunt încadrați  în procesul educațional 85 de copii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările