ialovenionline
costesti

Cantina socială din Costești și-ar putea relua activitatea

10 decembrie 2023
728 vizualizări

Consilieri locali din Costești au decis la ședința consiliului din 24 noiembrie proiectarea cantinei sociale. Potrivit deciziei, se permite proiectarea unui centru multifuncțional prin prestarea serviciilor sociale în clădirea policlinicii.

Primarul Ilie Ionaș spune că intenționează să redeschidă cantina socială și centrul de bătrâni, însă deocamdată nu există finanțare pentru aceste proiecte.

„A fost votată decizia pentru a putea face proiectul, vrem să-l punem cantina socială și azilul de bătrâni în clădirea policlinicii, dar e la nivel de proiect, urmează să găsim finanțare și să le redeschidem”, a precizat primarul Ilie Ionaș.

Capture
Terenul cu numărul cadastral 5515208004.01 unde se planifică proiectarea cantinei și a centrului de bătrâni.

Centrul de bătrâni „Speranța”, din satul Costești, a fost activat în 2016 având scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor sociale, în vederea asigurării unui mediu de viață activ pentru persoanele în etate din satul Costeşti. Din lipsă de bani, centrul și-a sistat activitatea începând cu 1 octombrie 2021, printr-o decizie a consiliului.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările