ialovenionline

Guvernare locală

sedinta la CRI 2048x1365 1

Consiliul Raional Ialoveni se convoacă în ședință ordinară pe 24 februarie

22 februarie 2022
641 vizualizări

Consiliul Raional Ialoveni se convoacă în ședință ordinară prin dispoziția președintelui pentru ziua de 24 februarie 2022, ora 11:00. Ședința va avea loc în sala mare de ședințe a Consiliului Raional. Pe ordinea de zi sunt prevăzute 26 de subiecte.

Execuția bugetului pentru anul 2021, modificarea bugetului, transmiterea în comodat a mai multor spații, casarea mijloacelor fixe, stabilirea taxelor, aprobarea strategiei de dezvoltare a raionului Ialoveni în anii 2022-2027 sunt câteva din subiectele ce vor fi puse în discuție.

Consilierii urmează să aprobe implementarea proiectului de construcție a unei anexe la Casa de Cultură Ialoveni, care ar putea fi realizat în colaborare cu Județul Iași, în baza Acordului dintre Județul Iași și raionul Ialoveni.

De asemenea, la ședință este prevăzută numirea în funcție a șefului Secției construcții, gospodărie comunală și drumuri.

Potrivit proiectelor de decizie mai multe instituții medicale ar urma  să primească bani din soldul disponibil al bugetului rational:
– 40,0 mii lei, Centrului de Sănătate Puhoi, la finanțarea amenajării unei parcări pentru automobilele.
– 31,4 mii lei, Centrului de Sănătate Mileștii Mici pentru achitarea datoriilor la lucrările de reparație a birourilor de serviciu;
– 18,3 mii lei, Centrului de Sănătate Țîpala, inclusiv: 13,7 mii lei -pentru achitarea serviciilor de inspecție, testare și reparație a centralei termice, și 4,6 mii lei – pentru prelungirea autorizației sanitare;
– 16,7 mii lei, Centrului de Sănătate Văsieni pentru procurarea Serviciilor de Audit Energetic și Raport de expertiză tehnică;
 – 5,9 mii lei, Centrului de Sănătate Bardar pentru schimbarea ușii la intrarea în instituție;.
– 1 400,0 mii lei, Spitalului Raional Ialoveni, inclusiv: 1 200,0 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la cantină, și 200,0 mii lei – pentru achitarea diferenței de prețuri o zi/pat la achiziționarea serviciilor de cantină și catering pentru trei luni( ianuarie-martie 2022);

Câteva Primării din raion ar urma să primească suma de 1608,5 mii lei, dintre care:
75,0 mii lei, Primăriei Nimoreni, pentru finalizarea construcției unui vestiar din PVC la grădinița ”Butucel”;
 – 100,0 mii lei, Primăriei Nimoreni, pentru finalizarea construcției anexei Oficiului Medicilor de Familie Nimoreni;
480,0 mii lei, Primăriei Nimoreni, cu titlu de contribuție la construcția sălii de sport de la Gimnaziul „Mitropolitul Gurie Grosu”;
233,5 mii lei, Primăriei Puhoi, cu titlu de contribuție la implementarea Proiectului „Reconstrucția clădirii existente în Centrul medical zonal la parter și reparația etajului II”;
 – 100,0 mii lei, Primăriei Gangura, cu titlu de contribuție la implementarea „Proiectului de renovare a unui bloc nou la grădinița de copii din com.Gangura”, proiect finanțat de Primăria orașului Popești Leordeni, jud. Ilfov, România.
100,0 mii lei, Primăriei Malcoci pentru finalizarea lucrărilor de reparație capitală și dotarea unei săli a grădiniței de copii;
70,0 mii lei, Primăriei Pojăreni, cu titlu de contribuție, la implementarea subproiectelui „Lucrări civile la grădinița de copii”.
 – 150,0 mii lei, Primăriei Dănceni, cu titlu de contributie, pentru dotarea grădiniței de copii cu sistem de încălzire.
300,0 mii lei, Primăriei Ulmu, cu titlu de contribuție la finanțarea Proiectului ”Aprovizionare cu apă potabilă a satului Ulmu”.

Și pentru unele instituții de învățământ din raion  ar urma să se aloce suma de 277,0 mii lei, după cum urmează:
217,0 mii lei, Gimnaziului Sociteni, pentru elaborarea proiectului privind construcția sălii polivalente cu cantină.
60,0 mii lei, Gimnaziului Sociteni alocate de Primăria satului Sociteni (40,0 mii lei), și donatia părinților (20,0 mii lei) la finele anului 2021 pentru finanțarea Proiectului internațional „Igiena contează- Școala progresează”, cod ECO de Cheltuieli: 282900„Cheltuieli capitale neatribuite la alte categorii”.

Mai multe detalii pot fi vizualizate în proiectele de decizie.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările