ialovenionline
27379

Crima din satul Horodca: Tânărul de 18 ani și-a aflat sentința

13 decembrie 2022
1226 vizualizări

ACTUALIZARE: La 13 februarie 2023, tânărul de 18 ani și-a aflat sentința. Acesta a fost recunoscut vinovat de omor al unei persoane minore, săvârșit cu deosebită cruzime și profanarea cadavrului, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani și o lună, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate, a sumei de 25 085 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 62 908 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Știre inițială: Cauza penală în privința tânărului din Horodca, care în luna august 2022 ar fi ucis o adolescentă din raionul Leova, a fost trimisă în judecată, anunță Procuratura raionului Ialoveni.

Amintim, crima a avut loc în satul Horodca. Învinuitul, în vârstă de 18 ani, fiind în stare de ebrietate, în stradă, pe timp de noapte, în urma unei cerți cu victima minoră, în vârstă de 17 ani, a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie în regiunea gâtului, toracelui și abdomenului, în urma căror fapte, victima a decedat pe loc. După survenirea decesului, făptașul a întreținut un raport sexual cu corpul neînsuflețit al victimei, după care l-a târât într-o gospodărie abandonată și l-a acoperit cu crengi, pentru a ascunde urmele crimei.

Învinuitul își recunoaște vinovăția în comiterea faptelor imputate.

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv.

Potrivit legii, făptuitorul riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările