ialovenionline
20707650 1382839081835521 1561160991 n

Decizia CSE: Slujbele religioase – în aer liber

22 aprilie 2021
642 vizualizări

În perioada 25 aprilie – 11 mai 2021, slujbele religioase și rugăciunile cu caracter colectiv, serviciile divine și alte evenimente religioase, vor fi desfășurate în exteriorul lăcașelor de cult, cu menținerea distanței fizice de 1,5 metri între persoane și cu respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Decizia a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale, în cadrul unei ședințe prezidate de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

De asemenea, CSE a decis permiterea reluării activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai. De menționat că numărul spectatorilor nu va trebui să depășească 30 la sută din capacitatea locurilor disponibile. În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia respectivă ar putea fi revizuită.

Din aceeași dată, 2 mai,  se va permite desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber, organizate de instituțiile teatral-concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu respectarea strictă a normelor sanitar epidemiologice.

Tot astăzi, CSE a anulat interdicţia de a circula între orele 23:00-5:00.

Amintim, starea de urgenţă în Republica Moldova a fost instituită la 30 martie și este valabilă până la 30 mai.

Decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale poate fi consultată AICI.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările