ialovenionline

Guvernare locală

bloc locuinte sociale

DOC// Au mai rămas disponibile doar câteva apartamente sociale din proprietatea Consiliului raional Ialoveni

22 decembrie 2020
1635 vizualizări

O listă de 13 persoane și familii au fost aprobate prin decizia Consiliului raional Ialoveni din 3 decembrie 2020 pentru a beneficia de locuințe sociale.

Această listă este împărțită în mai multe categorii de beneficiari. Vezi doc:

locuinte sociale decizie 1
locuinte sociale decizie 2

Însă din cei 13 aprobați pentru a li se oferi locuințele au semnat contractele de comodat doar 10. Doi au renunțat și unul nu s-a mai prezentat să semneze contractul.

La fel și în prima rundă de acordare a locuințelor sociale, din luna octombrie, din cei 8 beneficiari, aprobați prin decizie de Consiliul raional Ialoveni, doar 6 au prezentat tot setul de acte necesar și au semnat contractele de comodat.

Iar în total, 16 locuințe sunt cu chiriași deja: în prima etapă au fost oferite 6 apartamente sociale, iar în a doua rundă 10 apartamente.

Astfel, până la ziua de astăzi, din cele 31 de apartamente sociale, au fost oferite prin contract de comodat 16 apartamente pentru diverse categorii de beneficiari. La ședința Consiliului raional Ialoveni din 24 decembrie curente, urmează să fie examinate alte 11 cereri depuse până acum.

***

Aceste locuințe nu se dau în proprietate și nu pot fi privatizate. Ele se acordă în baza unui contract de comodat pe o perioadă de 5 ani. Persoanele beneficiare achită și o taxă lunară, care variază de la 500 la 800 de lei. Pentru colectarea acestor sume de bani Consiliul raional Ialoveni a deschis un cont trezorerial special. Banii achitați de beneficiarii locuințelor urmând să fie folosiți pentru achitarea creditului accesat pentru construcția acestor apartamente.

cont trezorial

Apartamentele sociale sunt amplasate în scara 1 a blocului A de pe strada Timișoara, sectorul Moldova din orașul Ialoveni.

Despre prima etapă de acordare a locuințelor sociale, din luna octombrie, IaloveniOnline a scris anterior un articol. Îl găsiți aici: https://www.ialovenionline.md/primele-opt-familii-au-primit-cheiile-de-la-locuintele-sociale/

Lista de beneficiari de locuințe sociale din prima etapă:

Decizie nr.5 1 din 15.10.2020 13 files merged 1 page 001 1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările