ialovenionline
img 7644Captură foto: Ședința Consiliului orășenesc Ialoveni/FB - Ialoveni - orașul soarelui

Două blocuri de locuit vor fi construite în centrul orașului Ialoveni

25 august 2023
645 vizualizări

Două blocuri de locuit urmează a fi construite în centrul orașului Ialoveni, pe terenuri private cuprinse între strada Ștefan cel Mare și strada Petre Ștefănucă (de la blocul de locuit deja existent și până la Școala de Arte și fosta școală specială. Consilierii locali au aprobat la ședința de astăzi reglementările urbanistice și eliberarea actelor permisive pentru construcția acestor două blocuri, în urma a două cereri parvenite din partea SRL „Eurocons Com” și Grițco Gabriela, Panuș Zinaida, reprezentate prin procură de Radu Cherdivară. 

Cele două blocuri vor avea un regim de înălțime de 7 etaje, cu subsol, demisol și parcare (S+D+P+7E).

Screenshot 2023 08 25 at 17.21.21

Proiectele de decizie, cu privire la construcția blocurilor, nu s-au regăsit în ordinea de zi inițială, nefiind publicate pentru consultare. Acestea au fost incluse suplimentar, la ședința comisiei de specialitate.

Anterior, Consiliul a mai examinat o cerere de construcție a unui bloc cu 8 etaje, pe unul dintre terenurile respective, însă nu a aprobat construcția acestuia, după ce locatarii din blocul deja existent s-au arătat împotrivă, întrucât blocul urma să fie construit prea aproape de blocul lor, respectiv, ar fi pus în pericol siguranța blocului existent. 

Despre construcția celor două blocuri a vorbit șeful Întreprinderii Locativ Comunale Ialoveni, Ion Cujbă, care spune că cel ce va construi este „un cunoscut” de-al său, care a negociat cu proprietarii terenurilor din zonă și le-a preluat, pentru construcția a două blocuri identice.

„Au fost careva probleme din partea locatarilor din preajmă, știți că la o ședință anterioară nu s-a votat (construcția blocului) pentru că era prea înalt. Am scos un etaj și s-a scos și unul de desuet (un etaj de parcare din cele două planificate inițial), iar autorizația de construcție nu se va da până nu se va scrie garanție că pe perioada construcției nu va fi afectată casa de alături. Noi nu facem din capul nostru, sunt o grămadă de organe de control, care la orice sunet se stopează tot, noi vrem să fie împăcați toți”, a spus Ion Curbă în cadrul ședinței consiliului, dând asigurări că blocurile vor fi asigurate cu locuri de parcare atât subterane, cât și în exterior. „Nicio casă nu are atâtea locuri de parcare ca și ale noastre. 100 și ceva de procente numai de dedesubt, care vor fi pentru locatari, plus cele de deasupra, care vor fi pentru toți”.

„O sa fie drum de acces pe teritoriul privat, de la strada Petre Ștefănucă până la strada Ștefan cel Mare”, a spus mai spus Ion Cujbă la ședința comisiei juridice de ieri, 24 august. La ședința comisiei au fost prezenți locatarii blocului deja existent, care au solicitat garanții că nu vor fi afectați de construcția celor două blocuri.

„Avem organele specializate. Odată ce o sa construim, n-o sa construim în fiecare zi. O sa respectam toate normele. Eu dau garanție că aceste două case o sa fie construite în conformitate cu toate normele, iar casa de alături nu va avea de suferit”, a spus Ion Cujba la comisie.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările