ialovenionline
343930621 958261291986632 2426783219704936319 n

Două proiecte din orașul Ialoveni și satul Cărbuna, aprobate spre finanțare în cadrul DAR 1+3, ediția 2023

11 mai 2023
486 vizualizări

Primăria orașului Ialoveni și Primăria satului Cărbuna vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”. Decizia a fost luată de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului respectiv, fiind selectate spre finanțare 43 de proiecte din țară.

Proiectele selectate urmează să fie implementate până la sfârșitul anului 2023, iar finanțarea acestora se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare. Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în calitate de partener al Programului va oferi finanțare proiectelor în domeniul eficienței energetice. Guvernul Republicii Moldova a alocat pentru ediția curentă 10 milioane de lei.

Din raionul Ialoveni, au fost selectate spre finanțare următoarele proiecte:

  1. Primăria Cărbuna, r-nul Ialoveni „Energie solară pentru creșterea sustenabilității comunităților la criza energetică”
  2. Primăria or. Ialoveni „Acces pietonal sigur către grădinița creșă de copii nr.1 Andrieș din or. Ialoveni”

Anul trecut (ediția 2022), alte trei proiecte (din satul Cărbuna, Ruseștii Noi și orașul Ialoveni) au fost selectate spre finanțare.

Programul „DAR 1+3” este implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora și are obiectivul principal de a valorifica potențialul uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socioeconomică a Republicii Moldova. Până la etapa actuală, peste 100 de autorități publice locale au beneficiat de oportunitățile acestui Program.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările