ialovenionline
coronavirus 2021

Elevii din patru localități din raionul Ialoveni revin la școală. O singură localitate – sub COD ROȘU

1 noiembrie 2021
626 vizualizări

Patru localități din raionul Ialoveni au fost scoase de sub COD ROȘU de alertă epidemiologică privind infecția cu coronavirus. Este vorba despre Bardar, Cărbuna, Piatra Albă și Sociteni. Astfel, Mileștii Mici este singura localitate din raion care rămâne sub cod roșu, conform deciziei de astăzi a Comisiei teritoriale extraordinare de Sănătate Publică a raionului Ialoveni. Conform deciziei de vineri, 29 octombrie, toate cele cinci localități menționate mai sus erau sub cod roșu.

De menționat că, conform ordinului emis de către Ministerul Educației și Cercetării a Republicii Moldova, vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal se prelungește până pe 7 noiembrie 2021, în localitățile care sunt în pragul de alertă de cod roșu de COVID-19.

De asemenea, amintim că, Comisia teritorială actualizează în fiecare zi de luni, în dependență de situația epidemiologică, lista localităților conform gradului de alertă: roșu, portocaliu, galben sau verde.

La nivel de țară, în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent. Totodată, din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările